Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πρέβεζα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κρυοπηγή λόγω των κατολισθήσεων (βίντεο)

Ο υπουργός Εσωτερικών,Πάνος Σκουρλέτης,επισκέφθηκε το χωριό και δήλωσε ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα θα αντιμετωπίσει το θέμα των αποζημιώσεων

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Κρυοπηγή Πρέβεζας, που πλήττεται από κατολισθητικό φαινόμενο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος βρέθηκε στην
περιοχή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα και τον δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη καθώς και στελέχη του ΙΓΜΕ.

Ο υπουργός μαζί με τους κατοίκους πήγε στους ελαιώνες που έχει εξαφανίσει η κατολίσθηση, ενώ επισκέφθηκε και τον επαρχιακό δρόμο Κρυοπηγής- Πάργας, ο οποίος από το τέλος Μαρτίου λόγω του φαινομένου έχει χαθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως το ζήτημα είναι να ολοκληρωθεί μια ορθή επιστημονική μελέτη του φαινομένου, ώστε αυτή να υποδείξει τον ασφαλή τρόπο για να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και του οικισμού.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα θα αντιμετωπίσει το θέμα των αποζημιώσεων διότι όπως αναγνώρισε έχουν πληγεί καλλιέργειες πολλών ετών.

Τέλος, σημείωσε ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει για να ανακουφιστεί ο κόσμος και να είναι ασφαλής η περιοχή.

Αυτή την ώρα ο υπουργός συναντάται με τους κατοίκους της Κρυοπηγής και συζητάει μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το βράδυ ο υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Πρέβεζα.

http://www.pamepreveza.gr/

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ στις 16/4/18

Κατολίσθηση διαρκείας στην Κρυοπηγή Πρέβεζας (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και περίπου 3 εβδομάδες μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Κρυοπηγής Πρέβεζας. Μέχρι τώρα έχουν χαθεί 800 στρέμματα με ελαιόδεντρα ενώ καταστράφηκε επαρχιακός δρόμος και γέφυρες. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι το ρήγμα θα φτάσει μέχρι το χωριό και ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Ρεπορτάζ: Βασίλης Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: