Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 67χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση δύο ανήλικων παιδιών στην Ηλεία


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 67χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας
ελευθερίας», ο οποίος είχε συλληφθεί στις 28-3-2018, το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον :

(επ) ΚΑΠΩΝΗ (ον) Αθανάσιο του Νικολάου και της Ευγενίας, γεννηθείς στις 28-10-1951 στ o Λιβαδάκι Ηλείας.



Σε βάρος του συλληφθέντα, ασκήθηκε από τ o ν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ποινική δίωξη, για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις :

α) της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου

και β) της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας από σήμερα 4-4-2018 μέχρι και 2-10-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να αποκτηθούν περαιτέρω πληροφορίες για τον φερόμενο δράστη, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην πρόληψη και στην καταστολή εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανήλικων θυμάτων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των προαναφερθέντων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26210-81740, 26210–81730 (τηλεφωνικό κέντρο) για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης που κατέληξε στη σύλληψη του 67χρονου

Μια καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και η διερεύνησή της από τις Αστυνομικές Αρχές, έφερε στο προσκήνιο μια τραγική ιστορία, που εκτυλίχθηκε σε χωριό του δήμου Πύργου.

Δύο ανήλικα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, φέρονται να έπεσαν θύματα ενός 67χρονου που ασέλγησε σε βάρος τους κατ΄ επανάληψη. Τα περιστατικά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμβεί το τελευταίο εξάμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του «Χαμόγελου» δέχθηκε την καταγγελία από τις οικογένειες των παιδιών, που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Μη μπορώντας να διαχειριστούν την κατάσταση, κατέφυγαν στο σύλλογο για να έχουν την ανάλογη βοήθεια.

Με τα στοιχεία που υπήρχαν έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Ηλείας, που με την σειρά της διαβίβασε την υπόθεση για την διερεύνησή της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Από την προανάκριση προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον 67χρονο που επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα. Υποβλήθηκε η σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελέα Ηλείας και στον Ανακριτή, όπου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του 67χρονου.

Το μεσημέρι της 28ης Μαρτίου οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον φερόμενο δράστη που κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στα Δικαστήρια Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις ασέλγειας στα δύο παιδιά, ηλικίας κάτω των δέκα ετών, όπου διαμένουν στην ίδια γειτονιά με το φερόμενο δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: