Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Αιτ/νία: «Γύρισαν την πλάτη» και φέτος στους Πυροσβέστες! (ηχητικό)

Το πάθημα το περσινού καλοκαιριού δεν μας έγινε μάθημα

Πέφτουν στη μάχη με απαρχαιωμένο στόλο – Αποκαλυπτικός στη «Σ» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κώστας Καγκάδης

Σοβαρά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα στο πυροσβεστικό σώμα σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας. Εκτός από τον εξοπλισμό που το πρόβλημα είναι χρόνιο, σε επίπεδο Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας δεν υπήρξε ενίσχυση σε προσωπικό.

Κατά την διάρκεια των μεταθέσεων του περασμένου Μαΐου δεν ήρθε ούτε ένα άτομο. Παρότι συνδικαλιστές της περιοχής έχουν θέσει δεκάδες φορές το θέμα, στην φυσική αλλά και στην πολιτική ηγεσία του σώματος, μέχρι σήμερα τα αιτήματα τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή τα αιτήματα τους για βελτίωση του εξοπλισμού, επίσης δεν έχουν ικανοποιηθεί. Ο στόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Παρόλα αυτά και φέτος το καλοκαίρι οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν πολίτες και περιουσίες.

Στα παραπάνω, αναφέρθηκε εκτενώς, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κώστας Καγκάδης, τονίζοντας: «η έλλειψη προσωπικού στην Δυτική Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη. Στην Αχαΐα τα κενά είναι 67 και στην Αιτωλοακαρνανία 8, αλλά τα κενά αυτά είναι υπολογισμένα βάσει ενός απαρχαιωμένου οργανογράμματος που ισχύει από την ίδρυση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και πριν αναλάβουμε την δασοπυρόσβεση – δασοπροστασία. Ωστόσο, παρά τα επίσημα έγγραφα που έγιναν προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της υπηρεσίας πριν τις τακτικές μεταθέσεις του Μαΐου, στην Δυτική Ελλάδα δεν ήρθε ούτε ένας πυροσβέστης, δεν καλύφθηκε δηλαδή ούτε ένα από τα οκτώ κενά στην Αιτωλοακαρνανία που φαινομενικά έχει λιγότερα κενά σε σχέση με την Αχαΐα, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες σε όλες τις υπηρεσίες της περιοχής. Στην Καλαβρούζα λειτουργεί το κλιμάκιο για την Ιόνια Οδό, το οποίο στελεχώθηκε εκ των έσω, χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη, αποδυναμώνοντας παράλληλα και τις υπηρεσίας της περιοχής. Πρόβλημα που αποδυναμώνει τις υπηρεσίες είναι και οι συνεχόμενες μετακινήσεις, κάτι που είδαμε σε έντονο βαθμό πέρσι με τις φωτιές στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Έφευγαν πυροσβέστες για ενίσχυση από την Αιτωλοακαρνανία νωρίς το πρωί και επέστρεφαν την επόμενη μέρα το μεσημέρι ενώ λίγες ώρες αργότερα δούλευαν κανονικά».

Ο Κώστας Καγκάδης  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Παράλληλα ο κ. Καγκάδης αναφέρθηκε και στον απαρχαιωμένο στόλο των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας και στον υπόλοιπο εξοπλισμό των υπηρεσιών. «Όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος. Τα λιγοστά οχήματα δεν φτάνουν. Πολύ σοβαρό είναι το ζήτημα με την έλλειψη ελαστικών, το οποίο επιλύεται χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των Διοικητών των υπηρεσιών και των χορηγιών ιδιωτών. Εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι και αυτό της μη έγκρισης των ανταλλακτικών για τους αεροσυμπιεστές. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό; Η δουλειά μας σχετίζεται με ανθρώπινες ζωές και με περιουσίες».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: