Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Οργιάζει» το εμπόριο στις μαιευτικές κλινικές!


Eπανέρχονται οι καταγγελίες που και στο παρελθόν είχαν γίνει στον «Κόσμο» για εμπόριο θηλάστρων και άλλων βρεφικών ειδών απαραίτητα σε μία «λεχώνα» με διαφημιστές εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της περιοχής!

Σχεδόν σε όλα τα Νοσοκομεία, κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αναχθεί σε διαφημιστές - πωλητές συγκεκριμένων εταιρειών που διαθέτουν μηχανήματα άντλησης μητρικού γάλακτος καθώς και θήλαστρα (μπουκαλάκια)! Κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά όχι μόνο από τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την ελληνική νομοθεσία.

Στο παρελθόν μάλιστα δωμάτιο Νοσοκομείου στο οποίο λειτουργούσε παλαιότερα μαιευτική κλινική, είχε μετατραπεί σε «τμήμα μητρικού θηλασμού» χωρίς να υπάρχουν προδιαγραφές για κάτι τέτοιο, ενίσχυε τότε τη «φημολογία» για «όργιο» διαφήμισης και προώθησης προϊόντων εταιρειών.

Και οι καταγγελίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Κόσμος» αναφέρουν πως υπάλληλοι που έχουν σχέση με τις μαιευτικές κλινικές ενεργούν χωρίς κανέναν περιορισμό στις κινήσεις τους, αφού φροντίζουν και «καλύπτουν» την προώθηση των προϊόντων με διάφορα «κόλπα»! Προτείνουν δε ανεπιφύλακτα στις γυναίκες που ετοιμάζονται για θηλασμό συγκεκριμένες εταιρείες!

Το βέβαιο είναι ότι ανάλογα «κρούσματα» θα υπάρχουν σε πολλά Νοσοκομεία (ίσως και σε όλα) της Δυτικής Ελλάδος, αφού οι εταιρείες θα έχουν βρει «συνεργάτες» τους – εργαζόμενους και σε αυτά, προκειμένου να γίνεται εύκολα η προώθηση των προϊόντων τους!
https://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: