Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια της δομής παροχής συσσιτίου στο Αγρίνιο!


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά εγκαινίασε μια νέα κοινωνική δομή στο Αγρίνιο, την «Δομή Παροχής Συσσιτίου».

Η λειτουργία της νέας δομής, η οποία στεγάζεται στον Πεζόδρομο Παπακωνσταντίνου, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των Περιφερειακών Κοινωνικών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος είναι η καθημερινή προσφορά γευμάτων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη σίτισης.

Με την λειτουργία της συγκεκριμένης δομής δημιουργήθηκαν πέντε νέες θέσεις εργασίας. Στo πλαίσιο ενημέρωσης της κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δομής που εντάσσεται στην πράξη: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 416.520.00 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σημασία του έργου: «Μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον ο ρόλος του Δήμου γίνεται ακόμη πιο σημαντικός για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.Εγκαινιάζουμε σήμερα τη«Δομή Παροχής Σίτισης» ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής.

Η συμπαράστασή μας σε όσους πλήττονται οικονομικά αποτελεί, όχι απλά χρέος, αλλά βαθιά ανάγκη.Οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, να απλώσουμε το χέρι σε όσους χρειάζονται την υποστήριξή μας.Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη για την δημιουργία τέτοιων υπηρεσιών.

Στον Δήμο Αγρινίου καταφέραμε,όχι μόνο την συνέχιση της λειτουργίας όλων των υφιστάμενων κοινωνικών δομών, αλλά και την προσθήκη σε αυτές του Υπνωτηρίου Αστέγων, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο, καθώς και του Κέντρο Κοινότητας, το οποίο αποτελεί επίσης νέα δομή. Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ τη «Δομή Αστέγων Δήμου Αγρινίου» , τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, την ανέγερση της Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης – οικοτροφείων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την δημιουργία της νέας δομής. Τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και όλους τους συνεργάτες του στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.Όλους αυτούς που εργάζονται καθημερινά για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια για την ανακούφιση των συμπολιτών μας θα είναι διαρκής».

egkainia (1)
egkainia1
egkainia2
egkainia3
egkainia4
egkainia5
egkainia6
egkainia (2)
egkainia (3)
egkainia (4)
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: