Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

SOS από κατοίκους και επαγγελματίες για την Εθνική Οδό από Κόμβο Τσίγκα έως Ερμίτσα - Δηλώσεις προέδρου του ΙΝΚΑ

Ζητούν άμεσες παρεμβάσεις στην καρμανιόλα για την άρση της επικινδυνότητας

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για επαγγελματίες και κατοίκους των οικισμών Στρογγυλαίικα και Αγίου Ιωάννη Ρηγανά, από τον κόμβο Τσίγκα (πρώην Αλιμέντα) μέχρι και τη γέφυρα της Ερμίτσας και για το λόγο αυτό κατέφυγαν στην Ένωση Καταναλωτών Αγρινίου και στο ΙΝΚΑ, μιας και επί 10 περίπου χρόνια όσο και να διαμαρτύρονται δεν έχουν βρει το δίκιο τους!

Προ ημερών, ομάδα κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, εκπροσωπώντας περισσότερα από 100 άτομα, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ και της Ένωσης Καταναλωτών Αγρινίου Γιώργο Λεχουρίτη θέτοντάς του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 365 ημέρες το χρόνο.

«Οι άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί, ταλαιπωρούνται και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται αν δεν βρεθεί μια οριστική λύση στο έκτρωμα αυτό στο οποίο έχουν καταγραφεί θανατηφόρα ατυχήματα και αμέτρητα τροχαία με τραυματισμούς.

Πράγματι, οι πολίτες αυτοί από το 2008 ζουν έναν εφιάλτη για να φτάσουν στα καταστήματα και τα σπίτια τους. Στην αρχική κατασκευή προβλέπονταν, σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας που με συνάντησαν, να κατασκευαστούν δύο κυκλικοί κόμβοι, ένας στο ύψος του νοσοκομείου και ένας κοντά στα ΚΤΕΛ κάτι που όμως δεν συνέβη.

Σε κάποια σημεία υπάρχουν φανάρια χωρίς να διευκολύνουν την κίνηση ούτε των οχημάτων, ούτε των πεζών, ενώ δεν υπάρχουν και πεζογέφυρες.

Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν χρόνια, από την έναρξη της κατασκευής του έργου, ώστε να ανατρέψουν τα υπάρχοντα σχέδια με τους προβληματισμούς που έχουν καταθέσει στις αρχές, στους αρμόδιους φορείς, όπως το Υπουργείο Υποδομών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και παρ’ όλες τις υποσχέσεις αρμόδιων και αναρμόδιων δεν άλλαξε τίποτε.

Έγινε με απαράδεκτο τρόπο η μελέτη του έργου, ενώ θα μπορούσαν να κατασκευάσουν από την αρχή νησίδα στο μέσον του δρόμου, ώστε να προστατεύονται τα διερχόμενα στην αντίθετη κατεύθυνση αυτοκίνητα. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η προσβασιμότητα στις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως η επικινδυνότητα και η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε στη «Σ» ο κ. Λεχουρίτης.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: