Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Δολοφονία Νίκου Μέντζου: Πληροφορίες για νέα ποινική δίωξη!

Σε στενό συγγενικό πρόσωπο του δασκάλου,που βρήκε τραγικό θάνατο πριν 7 χρόνια

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του τραγικού θανάτου του 47χρονου εκπαιδευτικού Νίκου Μέντζου, που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του σε χωράφι ιδιοκτησίας του κοντά στην Καμαρούλα, στις 21 Απριλίου του 2011.

Από τότε μέχρι σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραγματικό θρίλερ, με την οικογένεια αρχικά να πρωτοστατεί και τις αδελφές του εκλιπόντος να πιέζουν, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, μιας και κατά τις ίδιες αλλά και ιδιώτες ερευνητές της υπόθεσης, επρόκειτο ξεκάθαρα για δολοφονία, για ένα πολύ καλά μελετημένο και οργανωμένο έγκλημα.

Αντίθετα, Αστυνομία και Πυροσβεστική στις εκθέσεις τους έκαναν λόγο για αυτοχειρία.

Στην πορεία των χρόνων, των ρεπορτάζ και των εκπομπών που αφιερώθηκαν (κυρίως από την Αγγελική Νικολούλη και συνεργάτες της) αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων και η εξωσυζυγική σχέση του δασκάλου με γυναίκα από την περιοχή.

Τον Απρίλιο του 2016, έγινε γνωστό πως επρόκειτο να ασκηθούν διώξεις για την υπόθεση και κυκλοφόρησαν φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν για την χήρα του άτυχου άνδρα.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2017, έγινε γνωστό πως ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και απολογήθηκαν για την υπόθεση, η γυναίκα με την οποία συνδέονταν ο 47χρονος, καθώς και στενό συγγενικό της πρόσωπο. Τα δυο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα τότε και δεν είχε γίνει κάτι γνωστό για την υπόθεση μέχρι σήμερα.

Αυτές τις μέρες όμως καταγράφονται νέες δικαστικές εξελίξεις που δημιουργούν σκηνικό ανατροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , μετά από βούλευμα του , το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ήρε την διαφωνία που υπήρχε μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα , υπέρ του δευτέρου και ζήτησε να προχωρήσει η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος στενού συγγενικού προσώπου του δασκάλου.

Πράγματι η άσκηση ποινικής δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε πριν από λίγες μέρες, στις αρχές Ιουλίου, σε βάρος στενού συγγενικού προσώπου του Νίκου Μέντζου, για ανθρωποκτονία.

Εδώ όμως προκύπτει ένα ακόμη νομικό θέμα, μιας και για την ίδια υπόθεση και με τις ίδιες κατηγορίες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος δυο ακόμη ατόμων. Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως με βάση αυτήν την εξέλιξη , οι δυο αυτές παλιότερες ποινικές διώξεις παύουν να υφίστανται.

Οι ίδιες πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως η κατηγορούμενη απολογήθηκε, αρνήθηκε όλες τις σε βάρος της κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερη. Υποστηρίζεται δε από την πλευρά της πως δεν απολογήθηκε, αλλά κλήθηκε σε κατάθεση και παράσταση πολιτικής αγωγής για τις άλλες δυο παλαιότερες ποινικές διώξεις.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πάντως, με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικότερα ως προς την δικαστική εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης και πιθανολογείται πως εκ νέου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κρίνει εάν η υπόθεση θα φτάσει τελικά ή όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δυο αδελφών του Νίκου Μέντζου, κατατέθηκε παλιότερα από την χήρα του εκλιπόντος, που εξαιτίας των άλλων ποινικών εξελίξεων δεν έχει εξεταστεί.

από https://www.agriniopress.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το φάκελο της φρικτής δολοφονίας του δάσκαλου Νίκου Μέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια: