Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

16χρονοι προκλητικά κι ανενόχλητοι βάζουν φωτιές

Χωρίς καμιά αφορμή και μάλλον για την πλάκα 16χρονων πιτσιρικάδων χτες το απόγευμα στα Αη- Βασιλιώτικα είχαμε ταυτόχρονα το κάψιμο 6 κάδων απορριμμάτων αλλά και φωτιές σε ξερά χόρτα από διάφορα χωράφια.
Όπως μας μεταφέραν κάτοικοι της περιοχής πρόκειται για κάτι σύνηθες αυτή την εποχή κυρίως από νεαρούς Ρομά που όμως πλέον έχει πάρει μεγάλη έκταση και γίνεται προκλητικά και απροκάλυπτα. Οι γνωστοί (και καθόλου άγνωστοι) νεαροί-«γειτονόπουλα» μας τους χαρακτήρισαν-επιδεικνύουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά εδώ και περίπου δυο χρόνια ενώ δυσκολεύονται όσοι ενοχλούνται και να τους μιλήσουν ακόμα.
Το απογοητευτικότερο είναι ότι η πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε έσβησε τις φωτιές αλλά εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποβάλλει μηνύσεις και να διατάξει έρευνα αν δεν έχει εισαγγελική παραγγελία για το θέμα! Αυτό τουλάχιστον δηλώθηκε σε κατοίκους της περιοχής.
Μήπως είναι καιρός να συνεργαστεί πάνω στο ζήτημα ο εισαγγελέας με το δήμο ώστε όντως να ερευνηθεί γιατί τα συγκεκριμένα παιδιά συνηθίζουν να βάζουν φωτιές και να δείχνουν τέτοια συμπεριφορά. Επαναλαμβάνουμε πως οι νεαροί δεν κάνουν κάτι εν κρυπτώ αλλά επιδεικτικά. Είναι άλλωστε γνωστό ότι συμβαίνει όλο αυτό γιατί οι νότιες γειτονιές της πόλης το καλοκαίρι πνίγονται συχνά από καπνούς σε χόρτα και σκουπίδια. Εκτός κι αν αυτή η συμπεριφορά είναι αποδεκτή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα…
agrinionews.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλο κάδους καίνε,κλέβουν, βρωμίζουν. Δεν πρόκειται να γίνουν άνθρωποι ποτέ, όπως δεν έγιναν μετά από τόσους αιώνες.