Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Προανάκριση διέταξε ο Εισαγγελέας για τη "φαγωμάρα" των γιατρών στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου

Οι κακές προσωπικές σχέσεις έφεραν την παρέμβαση;

Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής 
στο agrinionews
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι δυο γιατροί-ένας καρδιολόγος και ένας εντατικολόγος- περίπου ήρθαν στα χέρια μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου λογικό ήταν να προσπαθήσουμε να πληροφορηθούμε το λόγο και τις συνθήκες του περιστατικού. Στην πορεία όμως πληροφορηθήκαμε ότι η υπόθεση έχει πάρει άλλη διάσταση, αφού ο εισαγγελέας έχει διατάξει επείγουσα προανάκριση, ρωτώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχει κανονική λειτουργία της ΜΕΘ και το κυριότερο αν υπάρχει κίνδυνος για μη σωστή νοσηλεία των πολιτών σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι του νοσοκομείου.
Όπως είναι φυσικό ένα όργιο φημών ξεκίνησε για την όλη ιστορία που άλλοτε έκλεινε προς τις προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους γιατρούς της ΜΕΘ και άλλοτε σε πρακτικά ενδονοσοκομειακά αξεπέραστα προβλήματα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου πήρε εντολή να διενεργήσει επείγουσα προανάκριση για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ευθύνες για μη σωστή λειτουργία της ΜΕΘ αργά το απόγευμα της Τρίτης. Φυσικά από την αστυνομία δεν γίνεται λόγος για το αν διατάχτηκε η προανάκριση αυτή μετά το συμβάν του τσακωμού που έχει αναφερθεί, αλλά ούτε για το αντικείμενο της προανάκρισης.

Την Τετάρτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γιάννης Μπίνας μετέβη στην εισαγγελία για να πληροφορηθεί για το αντικείμενο της προανάκρισης και εκεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα έμαθε ότι τον απασχολεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας αφού έχει στα χέρια του καταγγελία(που και πάλι δεν αποσαφηνίστηκε αν έγινε πριν ή μετά το συμβάν…) ή αναφορά για πολύ κακές σχέσεις ανάμεσα στους γιατρούς της ΜΕΘ. Σε επικοινωνία μας μαζί του ο κ. Μπίνας τόνισε ότι σύμφωνα με ότι συζήτησε με τον εισαγγελέα πρόκειται για έρευνα που διέταξε όταν θορυβήθηκε από τις καταγγελίες για διαρκή «φαγωμάρα» μεταξύ των γιατρών και όχι για κάποια καταγγελία πολίτη ή κάποιο συμβάν σχετικό με τη μη σωστή υγειονομική κάλυψη. «Ρώτησα αν πρόκειται για κάποιο συμβάν ή για παράπονο πολίτη και πήρα αρνητική απάντηση. Από την πλευρά μου, ασφαλώς, εγώ έχω διατάξει την δική μας εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα και αναμένω σε δυο μέρες το πολύ να έχω γραπτώς τι συμβαίνει πάνω στο θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση επιστήμονες που έχουν διαφωνίες ή δικά τους ζητήματα δεν μπορούν να τα λύνουν με τρόπο αγοραίο» μας επεσήμανε ο κ. Μπίνας.
Την Πέμπτη επρόκειτο να καταθέσουν ο κ. Μπίνας και οι δύο γιατροί που έλειπαν τις δυο προηγούμενες μέρες, που είναι και οι ανώτεροι στην ιεραρχία της ΜΕΘ ενώ έχουν ήδη καταθέσει οι δυο γιατροί που είναι αντρόγυνο και ο ένας ακόμη γιατρός που αναμίχτηκε στο πρόσφατο επεισόδιο. Αναμένουμε το χρόνο που έγινε η καταγγελία ή η αναφορά, αλλά και γιατί θορύβησε τόσο τον εισαγγελέα ώστε να διατάξει προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: