Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Φαντάσματα» στο Αγρίνιο.... φρενάρουν την άνοδο


Οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Αγρίνιο το πιθανότερο είναι πως από σήμερα θα αλλάξουν στέκι και θα έχουν διαφορετικά αιτήματα...

Πάνω που οι πανηγυρισμοί για την άνοδο στη Super League είχαν κοπάσει και ο Παναιτωλικός είχε ξεκινήσει το σχεδιασμό του για τη μεγάλη κατηγορία, «φαντάσματα» του παρελθόντος του χτύπησαν την πόρτα προκαλώντας εφιάλτες και απειλώντας την ομάδα με υποβιβασμό στη Football League 2!

Λίγες μέρες μόλις μετά τους πανηγυρισμούς για την άνοδο στο Αγρίνιο, μια παλιά υπόθεση ταλανίζει την πόλη και τους οπαδούς της ομάδας
Ο Δημήτρης Γιαννάκης, ένα παλιό μέλος του ΔΣ του Παναιτωλικού (την εποχή που η ομάδα αγωνίζονταν στη Δ' Εθνική), κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή), ώστε να εκπέσει η εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ Παναιτωλικός, κάτι που, αν γίνει, θα σημάνει αυτόματα τον υποβιβασμό της ομάδας!

Θυμίζουμε εν συντομία την ιστορία. Πέντε πρώην μέλη (Ζήσης, Βλάχος, Σταρακάς, Αντωνόπουλος και Γιαννάκης) είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να πληρώσει ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Φώτης Κωστούλας, δάνειο 60.000 ευρώ, το οποίο είχαν εξασφάλισει για τις ανάγκες του συλλόγου. Οι τρεις πρώτοι εν συνεχεία παραιτήθηκαν των απαιτήσεών τους, ενώ οι δυο τελευταίοι προχώρησαν σε αγωγή για ταμειακές διευκολύνσεις την περίοδο 2003-04 (58.000 ευρώ επί συνόλου περίπου).

Ο Φώτης Κωστούλας είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής πως δεν προτίθεται να πληρώσει ούτε... ευρώ, καθώς θέση της διοίκησης ήταν πως «είναι αδιανόητο κάποιος να ισχυρίζεται ότι διέθεσε με τη θέλησή του στο παρελθόν για τις ανάγκες του Παναιτωλικού 10 ή 30 χιλιάδες ευρώ και έπειτα από πέντε χρόνια να τα απαιτεί πίσω». Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ τους είχε προκαλέσει να τραβήξουν την υπόθεση ως το τέλος, όπερ κι εγένετο...

Γιαννάκης: «Δεν κάνω πίσω»

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑ
Και οι δύο (Βασίλης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Γιαννάκης) δικαιώθηκαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, αλλά προς το παρόν μόνο ο δεύτερος το τράβηξε το σχοινί στα άκρα καταθέτοντας το αίτημα. Ισως το γεγονός πως ο πρώτος (πρώην πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ) είναι πλέον αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας έχει παίξει το ρόλο του, αν και σε επικοινωνία που είχε το «Goal» μαζί του χθες βράδυ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πράξει το ίδιο!
Αντίθετα, ο Δημήτρης Γιαννάκης εμφανίστηκε ανυποχώρητος: «Εχω δικαιωθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από τα πολιτικά δικαστήρια και δεν πρόκειται να κάνω πίσω με τίποτα. Ας έρθουν να με καθαρίσουν... Μέχρι να συζητηθεί το θέμα την Παρασκευή εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτα άλλο. Η ΠΑΕ ξέρει τι πρέπει να κάνει». Αξίζει να τονιστεί πως το ποσό για το οποίο ο πρώην παράγοντας εμφανίζεται αμετακίνητος ανέρχεται χωρίς τους τόκους στις 35.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό (μαζί με το επιδικασθέν στον Αντωνόπουλο και συν τους τόκους) αγγίζει τις 100.000 ευρώ.

«Αλήτικη συμπεριφορά»
Λάβρος εμφανίστηκε ο Φώτης Κωστούλας κατά των πρώην παραγόντων μιλώντας στο «Goal». «Πρόκειται για αλήτικη συμπεριφορά. Είναι καθαρός εκβιασμός αυτών των κυρίων. Η θέση μου εμένα είναι σταθερή. Δεν τους πληρώνω κι αν θέλουν ας ρίξουν τον Παναιτωλικό. Τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή. Δυστυχώς τώρα φάνηκε ξεκάθαρα πως κάποιοι μάλλον στενοχωρήθηκαν από την άνοδο της ομάδας». Η ΠΑΕ έχει αναθέσει ήδη την υπόθεση στο νομικό της επιτελείο.
sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: