Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το ασημένιο κατέκτησε ο Παναιτωλικός στο Πανευρωπαϊκό μπιτς χάντμπολ


Η ομάδα του Αγρινίου έχασε στον τελικό του Masters από την πανίσχυρη Ντετόνο Ζάγκρεμπ

Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφει αύριο το βράδυ στην Ελλάδα ο Παναιτωλικός μιας και η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 από την Ντετόνο Ζάγκρεμπ στον μεγάλο τελικού του Masters, που διεξήχθη στην Φουενγκιρόλα της Ισπανίας. Οι Κροάτες επιβεβαίωσαν για ακόμα μια χρονιά την κυριαρχία τους, αφού κατέκτησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το ότι για να παίξουν στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκαναν τρεις μήνες προετοιμασία, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα, τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία τους ομάδα, που πήρε και αυτή το χρυσό νικώντας 2-0 την Βρότσλαβ από την Πολωνία. Υπό αυτές τις συνθήκες και με μία εβδομάδα προετοιμασία η 2η θέση του Παναιτωλικού μόνο επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί, που αποτελεί μάλιστα και την καλύτερη θέση που έχει πάρει το ανδρικό μπιτς χάντμπολ στην Ευρώπη. Το βράδυ στις 23:00 θα ολοκληρωθεί το τουρνουά με ένα μεγάλο πάρτι που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές, στο οποίο εκτός των άλλων θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν ο καλύτερος τερματοφύλακας, ο καλύτερος παίκτης και η ομάδα fair play.

Ντετόνο Ζάγκρεμπ- Παναιτωλικός 2-0 (17-14, 16-9)
Ουέλινγκτον 8, Δημάκης 6, Αλμπάνης 4, Στάντλερ 3, Ζήσης 2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βασίλης Χαραλαμπάκης (παίκτης- προπονητής Παναιτωλικού) : «Το 2008 σχεδίασα έναν προγραμματισμό, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να κατακτήσουμε το χρυσό μέχρι το 2013. Είμαστε σε καλό δρόμο, αφού το 2009 βγήκαμε πήραμε την 7η θέση, το 2010 την 4η και φέτος την 2η. Του χρόνου θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα διεκδικήσουμε το χρυσό. Σε αυτό θα χρειαστεί η στήριξη του συλλόγου. Αγωνιστικά ο τελικός κρίθηκε στα πολλά χαμένα σουτ, όπως είχαμε και στο ματς του ομίλου με την ίδια ομάδα».

Πάνος Στεργίου (πρόεδρος ερασιτέχνη Παναιτωλικού): «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την συνολική τους εμφάνιση σε όλη την διοργάνωση. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν είμαστε περαστικοί από το μπιτς χάντμπολ. Είμαστε χαρούμενοι για την 2η θέση, ειδικότερα επειδή φέτος το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ ψηλότερο από πέρσι. Διαψεύστηκαν οι ‘’κασσάνδρες’’ που μας ήθελαν να μένουμε εκτός τετράδας. Τώρα προτεραιότητα έχει το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να το κατακτήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της ομάδας, αλλά και φυσικά τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Φώτη Κωστούλα».

Σωτήρης Σταθόπουλος (γενικός αρχηγός): «Ο στόχος επετεύχθη. Είχαμε πει να πάμε καλύτερα από πέρσι και το καταφέραμε. Είμαστε πλέον η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και αυτή η θέση ανήκει σε όλους. Από το συμβούλιο, τον πρόεδρο, τον προπονητή και όλους τους παίκτες, ακόμα και στους συνοδούς της ομάδας. Ήμασταν μια παρέα και έτσι θα συνεχίσουμε. Απο πλευράς μου θέλω να ευχαριστήσω τον μέγα χορηγό μας emileon και τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Φώτη Κωστούλα, όλους τους χορηγούς μας και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Την 2η θέση θέλω να την αφιερώσω στους φιλάθλους τους και πιστεύω ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Super League είναι ότι καλύτερο για τα γενέθλια των 85 χρόνων του συλλόγου».

*Ευχαριστούμε θερμά για τις φωτογραφίες την Μαριλένα Σταθοπούλου.
http://www.handball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: