Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το Λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώσει ο Παπούλιας...


ΠΡΟΣ
1. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια, Προεδρικό Μέγαρο
2. Υ.Π.Ε.Κ.Α Υπ΄όψιν υπουργού κυρίας Μπιρμπίλη,
3. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Γ.Παπανδρέου ,
4. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, Υπ’ όψιν προέδρου κυρίου Ν.Φωτόπουλου,
5. Συνήγορο του Πολίτη, Υπ’ όψιν κυρίας Μπιγιλάκη
6. Διεύθυνση πωλήσεων ΔΕΗ, Υπ’ όψιν κυρίας Χριστοδουλοπούλου, & κυρίου Καρακατσάνη
7. Δ.Ε.Η. A.E., Κατάστημα πωλήσεων Αγρινίου, Υπ΄όψιν προϊστάμενου κυρίου Ν.Γ. Κοκόσια

05 Μαΐου 2011
Κύριε Παπούλια, πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και συμμερίζεσαι την αγωνία των πολιτών, που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια, όπως δήλωσες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου…γιατί η ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ δε συμμερίζονται τη φτώχεια στην οποία με οδήγησαν η κακοδιαχείριση, οι αμαρτίες δεκαετιών, τα λάθη και η αμεριμνησία του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας του οποίου μέρος είσαι κι εσύ, όπως και παραδέχτηκες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου.

Γι΄ αυτό λοιπόν σου στέλνω να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ που δεν μπορώ να εξοφλήσω εδώ και 4 μήνες. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο γιατί έχω κληρονομήσει από της προηγούμενες γενιές ένα τεράστιο χρέος, όπως αναγνωρίζεις κι εσύ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου…οπότε τι να πρώτοπληρώσω; Το χρέος, τη ΔΕΗ ή το γάλα και το ψωμί για την οικογένειά μου όντας φτωχός;

Αν δε θέλεις να πληρώσεις εσύ το λογαριασμό,στείλε τον σε παρακαλώ στο πρωθυπουργό της χώρας κύριο Γ. Παπανδρέου ο οποίος μόλις πριν 20 μέρες, στις 15 Απριλίου 2011 δήλωνε δημόσια για τη δημιουργία κοινωνικού κράτους που προστατεύει τον πολίτη και του διασφαλίζει δικαιώματα. Βέβαια ενδέχεται να έλεγε ψέματα για μια ακόμα φορά, κάτι που είναι συνηθισμένο για αυτόν από την προεκλογική ακόμα περίοδο του 2009 οπότε και αναδείχτηκε πρωθυπουργός.

Αν δε θέλει ούτε ο κύριος Παπανδρέου να πληρώσει το λογαριασμό, στείλε τον σε παρακαλώ στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κύριο Ν.Φωτόπουλο, ο οποίος μόλις πριν 8 μέρες, στις 28 Απριλίου 2011 δήλωνε δημόσια ότι δε μπορούν να δεχτούν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πως θα περάσει απαρατήρητη από τον εισαγγελέα η επικείμενη πώληση του 17% της ΔΕΗ για 400 εκατομμύρια ευρώ…(και συνεχίζω το δικό μου συλλογισμό) την ίδια ώρα που τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ για το 2010 ήταν 557,9 εκατ.ευρώ και το 2009 τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ήταν 693.3 εκατ.ευρώ. Για τα κέρδη του 2009 το μέρισμα για κάθε μετοχή ήταν 1 ευρώ, ενώ για τα κέρδη του 2010 είναι 0,79 ευρώ. Κέρδη που μοιράζονται μόνο στους ¨μετόχους-επενδυτές¨ και όχι στον ελληνικό λαό, μέρος του οποίου είμαι, και μου ανήκει το 1/11.000.000. της ΔΕΗ, όπως δήλωσε δημόσια και ο πρώην υπουργός οικονομίας κύριος Ν.Χριστοδουλάκης για τον ΟΣΕ, ως ΔΕΚΟ που είναι.

Αντί κερδών,έχω υποστεί αφαίμαξη και είναι προφανές ότι τα μερίσματα προς ¨μετόχους-επενδυτές¨ προκύπτουν από τον υπερδιπλασιασμό της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει επιβάλει το υπουργείο όλα αυτά τα χρόνια και όχι από τις επενδύσεις που απέφεραν κέρδη. Με μία απλή πρόσθεση διαπιστώνω οτι το σύνολο των κερδών της ΔΕΗ, μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, είναι 1,251 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 49% έχει ήδη ξεπουληθεί για 1,2 δις!!! και τα χρήματα να έχουν τοποθετηθεί στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ!!! Αναρωτιέμαι πως πέρασε και συνεχίζει να περνάει απαρατήρητη από τον εισαγγελέα μια τέτοια διαχείριση-κατάχρηση!!!

Οπότε οι ¨διαμαρτυρίες¨ του κυρίου Φωτόπουλου και των υπολοίπων εργαζομένων στη ΔΕΗ εκφράζονται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία. Η ευθύνη όμως για τον συντεχνιακό αυτισμό και την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη.

Θα σε παρακαλέσω λοιπόν κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας να είσαι συνεπής στο λόγο σου και όχι μόνο να πληρώσεις το συγκεκριμένο λογαριασμό αλλά και τους υπόλοιπους που θα στείλω και το κυριότερο να με προστατέψεις από το ίδιο το κράτος "τον μεγαλύτερο παραβάτη" το οποίο πρέπει να εφαρμόσει και να αποδείξει ότι η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια , ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους" όπως δήλωσες στην ομιλία σου στη γιορτή της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 2010.

Αν θεωρείς ότι σε προσβάλω με τα παραπάνω, σε παρακαλώ πολύ να διαβάσεις ξανά την ομιλία σου στις 24 Ιουλίου 2010 στη γιορτή της Δημοκρατίας και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου.

Ανδρέας Καραγιάννης
05 Μαΐου 2011
http://www.agriniolife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: