Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

"Βόμβα" στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Ρώσοι χάκερ μπλέκουν μεγάλα ονόματα σε σκάνδαλο ντόπινγκ στο Μουντιάλ του 2010

Ανάμεσά τους και Ελληνες διεθνείς

Σκάνδαλο ντόπινγκ στο Μουντιάλ του 2010, με εμπλοκή μεγάλων ονομάτων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αποκάλυψαν οι Ρώσοι χάκερ Fancy Bears.

Οι Fancy Bears, που είχαν αποκαλύψει αντίστοιχες υποθέσεις στο χώρο του αθλητισμού και κατά το παρελθόν, αποκάλυψαν μια λίστα με στοιχεία για παίκτες που φέρονται να είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς στο Μουντιάλ του 2010, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Στη λίστα υπάρχουν κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Κάρλος Τέβες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ντιρκ Κάουτ, Γκάμπριελ Χάιντσε, Ντιέγκο Μιλίτο, Βάλτερ Σάμουελ, Μάριο Γκόμεζ, Βιντσέντζο Ιακουίντα, Μάριο Καμορανέζι και Κρίστιαν Τρες.Ανάμεσά τους και δύο Ελληνες παίκτες,ο Παντελής Καπετάνος και ο Γιώργος Τζαβέλλας!

Οι Ρώσοι χάκερ «έβγαλαν» στη δημοσιότητα μια λίστα με 25 διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς πριν και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής πριν από επτά χρόνια, με τους Γιώργο Τζαβέλλα, Παντελή Καπετάνο αλλά και τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση (Νέα Ζηλανδία) να βρίσκονται ανάμεσά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος πλέον αριστερός οπισθοφύλακας της Αλάνιασπορ είχε μεταγραφεί το συγκεκριμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ τελικά «κόπηκε» από την 23αδα του Ότο Ρεχάγκελ και δεν συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2010, ενώ ο πολύπειρος επιθετικός Παντελής Καπετάνος αγωνιζόταν εκείνη την εποχή στην Στεάουα Βουκουρεστίου και συμμετείχε στον πρώτο αγώνα εναντίον της Νότιας Κορέας.

Πάντα σύμφωνα με τους Fancy Bears, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε χρήση Betamethasone, ενώ ο Παντελής Καπετάνος Celestone. Στη λίστα τους υπάρχει και o Ιβοριανός Κάνγκα Ακαλέ, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: