Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ελληνικών συμφερόντων το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με το Αμερικανικό αντιτορπιλικό - Αγωνία για τους αγνοούμενους (φωτο & βίντεο)


Ελληνική είναι η εταιρεία-ιδιοκτήτρια του δεξαμενόπλοιου που συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για την Stealth Maritime Corporation, η οποία με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.
«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το ALNIC MC υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν Έλληνες ναύτες στο πλοίο.
Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους αγνοούμενους ναυτικούς – Πλημμύρισε στο αντιτορπιλικό
Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21.08.2017, ώρα Ελλάδας). Δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται και άλλα πέντε τραυματίστηκαν.
Είναι η δεύτερη ναυτική τραγωδία που πλήττει το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Στις 17 Ιουνίου, το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald είχε συγκρουστεί, ανοιχτά της Ιαπωνίας, με εμπορικό πλοίο. Επτά ναύτες σκοτώθηκαν.
Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το Alnic MC, σύμφωνα με ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
«Το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωσε. Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το αντιτορπιλικό να έχει μια μεγάλη τρύπα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Δείτε τις αποκαλυπτικές εικόνες



Το USS John S. McCain έφθασε στη Ναυτική Βάση Τσανγκί στη Σιγκαπούρη έπειτα από τις ζημιές που υπέστη το κύτος του. Η σύγκρουση και η ζημιά που υπέστη το αντιτορπιλικό είχαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένα τμήματά του.
«Σημαντικές ζημιές στο κύτος είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονικά τμήματα, μεταξύ των οποίων καμπίνες του πληρώματος, μηχανήματα και δωμάτια επικοινωνιών. Οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών από το πλήρωμα σταμάτησαν περαιτέρω πλημμύρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ.
Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας. Μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη. 
Το USS John S. McCain έχει πάρει το όνομά του από τον πατέρα και τον παππού του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, οι οποίοι ήταν ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. 
Ο γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, ήταν πιλότος του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για 5,5 χρόνια.
«Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση», έγραψε στο Twitter ο Τζον ΜακΚέιν, εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, που είχε διεκδικήσει και την προεδρία των ΗΠΑ αλλά ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: