Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το κέντρο του Αγρινίου χωρίς αυτοκίνητα (φωτο)


Κεντρικοί δρόμοι του Αγρινίου παραμένουν σήμερα κλειστοί στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις 11.00 το βράδυ θα παραμείνουνκλειστοί, ενώ και όλη την διάρκεια του πρωινού και του απογεύματος έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις.

Το πρωί περίπου 600 με 650 παιδιά από δημοτικά και γυμνάσια, αλλά και ένα τμήμα του 3ου ΓΕΛ θα περάσουν από την πλατεία Δημοκρατίας όπου θα ενημερωθούν για την ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητα, αλλά και για το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» και καλεί τους πολίτες να αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να επιλέξουν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν με το ποδήλατο και τα αστικά λεωφορεία δίνοντας μια ανάσα στο αστικό περιβάλλον.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κατά την διάρκεια της σημερινής «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» έχουν καθοριστεί ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης σήμερα οι δρόμοι πέριξ της Πλατείας Δημοκρατίας θα είναι κλειστοί και θα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο πεζοί, ποδηλάτες, αστικά λεωφορεία και Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ασθενοφόρα).
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς εισιτήριο στις Γραμμές Μ1 και Μ2 του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε.
Η διακοπή της κυκλοφορίας έχει αποφασιστεί να γίνει:
βόρεια της πλατείας Δημοκρατίας από διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ι.Σταϊκου έως τη διασταύρωση των οδών Σαλάκου και Βότση
νότια της πλατείας Δημοκρατίας από διασταύρωση των οδών Βότση και Αναστασιάδη έως διασταύρωση των οδών Μπαϊμπά και Κύπρου
οδός Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Τσικνιά έως διασταύρωση με οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
Οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας θα είναι κλειστοί από 8:00 έως 23:00, ενώ η οδός Παπαστράτου θα είναι κλειστή από τις 18:30 έως και της 21:00
Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα οχήματα των Υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα).xwris-aftokinito1

xwris-aftokinito2

xwris-aftokinito3

xwris-aftokinito4

xwris-aftokinito5

xwris-aftokinito6

xwris-aftokinito8

xwris-aftokinito8

xwris-aftokinito9

xwris-aftokinito10

xwris-aftokinito11

xwris-aftokinito12

xwris-aftokinito13

xwris-aftokinito14

xwris-aftokinito15

xwris-aftokinito16

xwris-aftokinito17
xwris-aftokinito19

Δεν υπάρχουν σχόλια: