Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το 6ο Λύκειο Αγρινίου υποδέχθηκε τον Μανώλη Γλέζο (φωτο)


Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, επέτειο της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον κατοχικό στρατό της ναζιστικής Γερμανίας, το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου είχε τη μεγάλη τιμή να υποδεχτεί στους χώρους του τον Μανώλη Γλέζο.

Ο Μανώλης Γλέζος βρισκόταν από την προηγουμένη ημέρα στην πόλη για να συμμετάσχει σε επετειακή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» και μόλις του απευθύνθηκε η πρόσκληση από τη σχολική κοινότητα του 6ου Λυκείου ανταποκρίθηκε άμεσα, παραμερίζοντας άλλες υποχρεώσεις.

Κατά την παρουσία του στο σχολείο ο Μανώλης Γλέζος συμμετείχε σε συζήτηση διάρκειας περίπου δύο ωρών με μαθητές, την οποία διηύθυναν εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.

Έγινε αναφορά στα γεγονότα της αντίστασης κατά την περίοδο της Κατοχής, στη μετέπειτα περίοδο της πολιτικής αναταραχής καθώς και στα νεότερα χρόνια, για να καταλήξουμε σε σχολιασμό της σημερινής κατάστασης.

Ο Μανώλης Γλέζος εξέθεσε στους μαθητές το πολιτικό του όραμα για άμεση δημοκρατία και ανάληψη της εξουσίας από τον λαό, αποκάλυψε προσωπικές στιγμές από τον περιπετειώδη πολιτικό του βίο και διηγήθηκε χαρακτηριστικά και κρίσιμα γεγονότα από τη θητεία του στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απλός και πνευματώδης, μαγνήτισε την προσοχή όλων και πρόσφερε μια ανεπανάληπτη εμπειρία . Ο Μανώλης Γλέζος αποχώρησε από το σχολείο κάτω από το αυθόρμητο χειροκρότημα των μαθητών μας.

«Η σχολική μας κοινότητα αισθάνεται την επιθυμία να ευχαριστήσει από καρδιάς τον πολίτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μανώλη Γλέζο καταρχάς για όσα έχει προσφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας και της Ευρώπης και ακολούθως για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συνομιλήσουμε με μία ιστορική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας. Υποσχόμαστε ότι το σχολείο μας θα συνεχίσει και στο μέλλον να αγωνίζεται για τους ίδιους σκοπούς που συνάρπασαν τον αγωνιστή Γλέζο, για ουσιαστική παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία», αναφέρει το 6ο Λύκειο Αγρινίου.


από http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: