Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Στο στόχαστρο και πάλι τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων! - ΚΕΔΕ: Δεν θα καταθέσουμε τα χρήματα των Δήμων μας (ηχητικό)

Τι δηλώνουν Γιώργος Πατούλης,Γιώργος Παπαναστασίου και Απόστολος Κοιμήσης

Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. απαντά σήμερα η Κ.Ε.Δ.Ε., στην όπως αναφέρει, εκ νέου προσπάθεια του Κεντρικού Κράτους να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ: «Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κεντρική Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. με απόφαση τόσο του Διοικητικού της Συμβουλίου, όσο και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων Δημάρχων και Τακτικών Συνεδρίων της, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπερασπιζόμενη την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και είχε καλέσει τους Δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Για το θέμα μίλησαν στις εκπομπές του Νίκου Αγγελόπουλου και του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Απόστολος Κοιμήσης.
Γιώργος Πατούλης:
«To 2015 είχαν ζητήσει εκ νέου τα διαθέσιμα και θα έπρεπε στο μεταξύ να υπάρξουν νόμοι ώστε να μπορεί να διαθέτει ο δήμος τα ταμειακά αποθέματα στον τόπο του.
Αντί αυτού, επανέρχονται με ένα τελεσίγραφο ότι στις 29 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν βάλει τα χρήματα οι δήμοι στην τράπεζα της Ελλάδας. 
Πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για τους παρακρατηθέντες φόρους, μάζεψαν τα χρήματα από την ταυτοποίηση των αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων, χωρίς να δίνουν τα χρήματα για να γίνει το ισοζύγιο των κοινόχρηστων χώρων. Τώρα θέλουν να μας τα πάρουν, αντί να δημιουργήσουν ένα νόμο ο οποίος να δίνει τη δυνατότητα τα αποθεματικά να πέσουν στον τόπο κάθε δήμου, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να μπορέσουμε να κάνουμε κοινωφελές έργο σε μια περίοδο όπου οι περιφέρειες δεν δίνουν αυτά που πρέπει για το ΕΣΠΑ.
Οι διαχειριστές του δημόσιου χρήματος είναι το κράτος και οι περιφέρειες, καθώς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και με το νοικοκύρεμα που έχουν κάνει οι δήμοι έχουν παράγει πλούτο. Κι αυτόν τον πλούτο αντί να μας αφήσουν να τον διαθέσουμε στους τόπους μας, στις κοινωνίες μας, θέλουν και αυτόν ουσιαστικά να τον πάρουν από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια κατάσταση που εμείς θα συζητήσουμε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να μπορέσουμε να δούμε τον τρόπο αντίδρασης της αυτοδιοίκησης και απόφασης πάνω σ’ αυτό».
Γιώργος Παπαναστασίου:
«Το ίδιο έργο συνεχίζεται. Το ζήσαμε το 2015, την εποχή πριν από τα capital controls, που τότε αν θέλετε υπήρχε και μία λογική καθώς η χώρα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο συμβαίνει. Έτσι λοιπόν τίθεται το μεγάλο ερώτημα γιατί επιχειρείται αυτή τη στιγμή και είναι πραγματικά κάτι που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε. Είτε θέλουν να έχουν οικονομικά χειραγωγημένη την αυτοδιοίκηση, είτε έχει πρόβλημα η χώρα που αυτό είναι χειρότερο. Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο το κάνει. Ηαυτοδιοίκηση θα αντιδράσει. Μια αυτοδιοίκηση που πλήττεται οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό (π.χ. ΣΑΤΑ, αναβολή δημοπρασιών). Όλα μας φρενάρουν για να γίνουν ελέγξιμα. Η αυτοδιοίκηση στα χρόνια της κρίσης κράτησε τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Δεν αντέχουμε άλλα χτυπήματα. Μας κόβουν κάθε μέρα χρήματα και για να ανταπεξέλθουμε βάζουμε ψυχή».
Απόστολος Κοιμήσης:
«Είναι η τρίτη προσπάθεια που επιχειρείται δέσμευση των διαθεσίμων, των φορέων της γενικής κυβέρνησης στους οποίους ανήκουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Την πρώτη φορά υπήρξε μια σθεναρή αντίδραση από πλευράς μας, γιατί η μεταφορά των διαθεσίμων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαίνει στην ουσία δέσμευση των χρημάτων αυτών, την ίδια στιγμή που το κράτος δεν δείχνει συνέπεια στην απόδοση των χρημάτων που οφείλει με βάση το νόμο και το σύνταγμα να δώσει στους Δήμους.
Υπάρχει πρόβλημα με το ΕΣΠΑ το οποίο είναι κολλημένο, δεν υπάρχουν δηλαδή προκηρύξεις, δεν μοχλεύονται τα χρήματα, τα οποία μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν δώσουμε και τα διαθέσιμά μας στηνΤράπεζα της Ελλάδος, τότε πρέπει να το κλείσουμε το μαγαζί, ας μου επιτραπεί η έκφραση, να βάλουμε λουκέτο. Υπό την έννοια αυτή, προνοώ ότι αυτό γίνεται για τρίτη φορά γιατί υπάρχει πρόβλημα στις εισπράξεις του τακτικού προϋπολογισμού.
Δεν πάνε καλά τα έσοδα και προφανώς για να υπάρξει η αποτύπωση αυτή των πλεονασμάτων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα και στο διεθνές νομισματικό ταμείο, θα πρέπει να πάρει τα δικά μας χρήματα και να εμφανίσει τα διαθέσιμα. Γιατί εμείς τα χρήματα αυτά τα έχουμε στα ταμεία μας, αλλά είναι δεσμευμένα με συμβάσεις απέναντι σε τρίτους. Σε προμήθειες, σε έργα και σε υπηρεσίες.
Η λύση είναι, να τα δώσουμε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Δίνει υψηλότερα επιτόκια και τα χρήματά μας είναι αμέσως απαιτητά και ρευστοποιήσιμα. Μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα με νόμιμο τρόπο χωρίς να δεσμευτούν τα χρήματά μας και να μην μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.
Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πάνε καλά τα δημόσια έσοδα. Αυτή η τρύπα κάπως πρέπει να καλυφθεί. Αυξάνουμε τις υποχρεώσεις προς τρίτους. Δεν θα σωθεί το κράτος, απλώς θα καταστραφούν κάποιοι επαγγελματίες. Είναι χρήματα που μοχλεύονται στην αγορά, που κινούν την τοπική οικονομία. Αν βάλουμε φραγμό, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Είναι και ανόητο από πλευράς οικονομικών. Κανείς ευφυής οικονομικός παράγων, δεν θα το σύστηνε.
Είμαστε το μαύρο πρόβατο. Οι δήμοι είναι οι μόνοι που άντεξαν στην περίοδο της κρίσης. Δεν εφαρμόσαμε μνημόνια, κρατήσαμε ζωντανές τις λειτουργίες, όσον αφορά την προνοιακή πολιτική. Αυτό δεν μας το συγχωρούν. Είναι το στοιχείο της σύγκρισης μεταξύ των τοπικών αρχών και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η κεντρική πολιτική σκηνή τα έχει κάνει μαντάρα, ενώ εμείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τις δυσκολίες κρατάμε ακόμα το μαγαζί.
Πριν φτάσουμε σε ακραίες συμπεριφορές υπάρχει η λύση που είπα. Μια χαρά επιτόκια δίνουν οι άνθρωποι και τα αποδίδουν σε πρώτο χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στην περιπέτεια της Τράπεζας της Ελλάδος».
Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δεν καταθέτουμε τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αν θέλει η κυβέρνηση να πάρει τα χρήματα μας, «Μολών Λαβέ»

Η απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

Να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη.

Στην τοποθέτηση του επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται συστηματικά από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Θέλουν να πάρουν και τα ασημικά μας. Τα ταμειακά μας διαθέσιμα προορίζονται για πληρωμές σε τρίτους, για τους εργαζόμενους και για έργα υποδομής προς όφελος των πολιτών. Οι Δήμοι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίζουν, μέσα από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, τους συμφερότερους όρους στα επιτόκιά τους. Αν επιμένουν σε αυτή τους την απόφαση ας προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση που θα τους δίνει τη δυνατότητα να τα πάρουν, απευθείας από τις τράπεζες».

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την κοινωνία και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση και όχι να επιδιώκει την οικονομική αφαίμαξη των Δήμων. «Αυτός ο τραγέλαφος πρέπει να σταματήσει» ανέφερε και σημείωσε πως η «Τοπική Αυτοδιοίκηση πιο ώριμη από ποτέ είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και να μπει μπροστά, για την καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Απόφαση της ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

Μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2017 .

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα κι αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

1. Εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ από το 2015, όσον αφορά το περιεχόμενο της ΠΝΠ
Κρίνουμε ότι αποτελεί θεσμικό ατόπημα από πλευράς της Κυβέρνησης, η επανενεργοποίηση της ΠΝΠ του 2015. Με το ανωτέρω έγγραφο του ΓΛΚ επανενεργοποιείται η απαράδεκτη και απορριπτέα από σχετικές αποφάσεις τόσο του Διοικητικού μας Συμβουλίου, όσο και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Τακτικών μας Συνεδρίων Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Δήμοι, να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού από το 2015, εξακολουθούν να εκφράζουν και σήμερα τις απόψεις των αιρετών εκπροσώπων της.

2. Θεωρούμε ότι δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για την εφαρμογή της ΠΝΠ.
Με βάση τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ (Σεπτέμβριος 2017), η ελληνική οικονομία έχει πλέον ξεπεράσει τις συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας που αντιμετώπιζε το καλοκαίρι του 2015. Βρισκόμαστε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Πρωθυπουργού λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια, το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται και τα έσοδα του Κράτους αυξάνονται. Αν ισχύουν τα παραπάνω συνάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται πλέον η «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος». Αφού λοιπόν δεν υφίσταται η ανάγκη αυτή, θεωρούμε απαράδεκτη πράξη την επανενεργοποίηση της ΠΝΠ.

3. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε υπεύθυνα στην εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας.
Αν οι πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και υφίσταται πράγματι δημοσιονομικό πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να συνομιλήσει υπεύθυνα και να επανακαθορίσει τη στάση της, προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. όπως κάνουμε πάντα έτσι και τώρα είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με ρεαλισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στην εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας.

4. Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων
Η επανενεργοποίηση της ΠΝΠ γίνεται σε μια περίοδο που ήδη η Αυτοδιοίκηση έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων:

  • Την περικοπή άνω του 60% της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων.
  • τον αποκλεισμό της από τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ.
  • την περαιτέρω μείωση κατά 214 εκ. ευρώ της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τον προϋπολογισμό του 2017
  • τη μη απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της περιόδου 2010- 2016, που αν και είναι θεσμικά και συνταγματικά κατοχυρωμένοι , δεν μας έχουν δοθεί. Το ύψος τους ξεπερνά τα 13 δις ευρώ.
  • την υφαρπαγή των πόρων από το Πράσινο Ταμείο, με τα οποία έπρεπε να χρηματοδοτούνται έργα και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου
  • την υφαρπαγή, τα προηγούμενα χρόνια, θεσμοθετημένων πόρων της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού ( τέλη χρήσης βοσκοτόπων, φόρος ζύθου, πετρελαιοειδή, τέλη παραχωρησιούχων Δημοσίου, κλπ)
  • την έλλειψη οποιουδήποτε αναπτυξιακού προγράμματος όπως ήταν ο ΘΗΣΕΑΣ, με το οποίο θα χρηματοδοτούνταν έργα τοπικής εμβέλειας.

Οι Δήμοι δεν αντέχουν άλλη περικοπή πόρων. Δεν έχουν την πολυτέλεια να δεσμεύουν τα ελάχιστα χρήματα που τους απομένουν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

5. Χρήματα για έργα, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Και όχι για την πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιούμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για να εκτελούμε ανταποδοτικά έργα και παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο. Κι όχι να μας υποχρεώνει η Κεντρική Κυβέρνηση να δεσμεύουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων και άλλων κρατικών δαπανών. Αυτή η πρακτική δεν ωφελεί κανέναν. Δεν ωφελεί το Κράτος, γιατί δεν αποτελεί βιώσιμη αντιμετώπιση του προβλήματος μακροπρόθεσμα. Δεν ωφελεί τους Δήμους, γιατί μας στερεί το αναγκαίο "οξυγόνο" για να λειτουργήσουμε και να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες.

6. Δεν θα υποκύψουμε σε αυθαίρετες και χωρίς δημοκρατικό διάλογο αποφάσεις
Η απαίτηση για κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης και της μεταφοράς των κεφαλαίων των προθεσμιακών της καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο, επιδεικνύει μια απροκάλυπτη αυταρχικότητα και μια έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας και αντίληψης σχετικά με την διακυβέρνηση της χώρας. Σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική πρακτική δεν πρόκειται να υποκύψουμε.

7. Δυναμιτίζεται με ευθύνη της Κυβέρνησης, ο διάλογος για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση
Είναι παράδοξο το γεγονός ότι ενώ είναι σε εξέλιξη ο διάλογος για τη Μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και την αλλαγή του Καλλικράτη, η Κυβέρνηση να μας αιφνιδιάζει και να απαιτεί να της παραδώσουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα. Τι είδους διάλογος είναι αυτός όταν στην πράξη δεν σέβονται την οικονομική μας ανεξαρτησία και τη λειτουργική μας αυτοτέλεια; Με αυτή την πρακτική αναλαμβάνουν την ευθύνη για να οδηγηθεί σε ναυάγιο ο διάλογος για μια αναγκαία και ουσιαστική μεταρρύθμιση.

8. Άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Για την Κ.Ε.Δ.Ε. θεωρείται επιβεβλημένη για τους παραπάνω λόγους η κατάργηση της απαράδεκτης ΠΝΠ του 2015 και η άμεση έναρξη ενός σοβαρού, ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη. Αν επιμένουν σε αυτή τους την απόφαση ας προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση που θα τους δίνει τη δυνατότητα να τα πάρουν, απευθείας από τις τράπεζες.

Το δημοκρατικό ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλει ότι η λήψη αποφάσεων θα είναι αποτέλεσμα "ανοικτών" διαδικασιών, με την συμμετοχή των δημοκρατικά εκλεγμένων θεσμικών οργάνων της Πολιτείας. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την ΠΝΠ και να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο με την αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η κανονικότητα της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών δομών όσο και η συλλογική αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος αντιμετωπίζει η χώρα , του οποίου θα πρέπει να καταστούμε κοινωνοί.

9. Δεν θα καταθέσουμε τα χρήματα των Δήμων μας
Με βάση τα παραπάνω, επαναβεβαιώνουμε τις σχετικές αποφάσεις τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όσο και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και των Τακτικών Συνεδρίων μας, του 2015, οπότε είχε εκφραστεί η αντίθεσή μας στο περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες υπεραμυνθήκαμε της οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης. Και καλούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους μας Δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: