Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ στο κέντρο του Αγρινίου! (φωτο & ηχητικό)

Σοκάρουν οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο με το νεκρό Χάσκυ στην πλατεία Χατζοπούλου
Ασυνείδητοι ρίχνουν φόλες σε σκυλιά ακόμα και στην «καρδιά» της πόλης

Εικόνες φρίκης αντίκρισαν δεκάδες πολίτες χθες το πρωί, στο κέντρο του Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Χατζοπούλου, στην καρδιά της πόλης, βλέποντας μία σκυλίτσα ράτσας Χάσκυ να αργοπεθαίνει από φόλα, βγάζοντας μεγάλες ποσότητας αφρού από το στόμα!

Το σκυλί σφάδαζε από τους πόνους και παρά την μεγάλη κινητοποίηση κυρίως από την Πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, Βούλα Αναγνωστοπούλου, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Πρόκειται για πράξεις, που το μόνο που καταφέρνουν, είναι να προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Η «Σ» εδώ και αρκετούς μήνες έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις θανατώσεις τόσο αδέσποτων όσο και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά μάταια.

Πολλοί μάλιστα που βρέθηκαν στο σημείο δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους βλέποντας το άτυχο σκυλί να υποφέρει.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία με την σειρά της ειδοποίησε την Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο για να παραλάβουν το άτυχο σκυλί και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο.

Η Πρόεδρος Βούλα Αναγνωστοπούλου επισήμανε: «Καταδικάζω το γεγονός, ότι κανείς δεν σκέφτηκε να μεταφέρει το σκυλί σε κάποιον κτηνίατρο ενώ αρκετά άτομα παρακολουθούσαν το θλιβερό θέαμα για ώρα. Κανείς δεν σκέφτηκε να καλέσει την φιλοζωική νωρίτερα. Η αστυνομία μας κάλεσε, ενώ ήταν ήδη αργά. Εκτός από τη φόλα που είχε φάει έπαθε ασφυξία από το νερό που της χορήγησαν και η γλώσσα της έγινε μπλε από την ένεση ατροπίνης».



Αργότερα, το σκυλί μεταφέρθηκε για νεκροτομή, ενώ χθες το βράδυ η κ. Αναγνωστοπούλου κατέθεσε για το θλιβερό συμβάν στην Αστυνομία.

Μία λέξη μόνο. ΝΤΡΟΠΗ!!!
xaski fola agrinio (4)
Νίκος Αγγελόπουλος – Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: