Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αγρίνιο: Οι διαρρήκτες βολτάρουν… ανενόχλητοι!

Απανωτά περιστατικά καταγράφονται σε καθημερινή βάση στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή

- Αφαίρεσαν 12.000 ευρώ από διαμέρισμα στο Πάρκο
– Ζητούμενο η ενίσχυση της αστυνόμευσης

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, με την πλειοψηφία αυτών βέβαια να μην δημοσιοποιούνται από την Αστυνομία, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Ποιος ο λόγος να κρίνεται ως μη απαραίτητη η δημοσιοποίηση συμβάντων κλοπών και διαρρήξεων; Δεν πρέπει να γνωρίζει η κοινή γνώμη ή μήπως κάποιοι θεωρούν ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τι γίνεται; Ερωτήματα που μάλλον δεν θα βρουν απαντήσεις μιας και πάγια επικοινωνιακή πολιτική όσων ηγούνται των Αρχών, είναι να δημοσιοποιούνται μόνο οι περιπτώσεις που γίνεται εξιχνίαση ή πραγματοποιούνται συλλήψεις!!!

Πριν από λίγες ημέρες, σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης του Αγρινίου, σε πολυκατοικία, επί της οδού Μαρίας Κάλλας, στην περιοχή του Πάρκου, καταγράφηκαν απανωτά κρούσματα εισβολών σε διαμερίσματα. Στο ένα από αυτά μάλιστα, η λεία των δραστών ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ τα χτυπήματα των διαρρηκτών έδειξαν επαγγελματικά.

Οι εισβολές, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στη «Σ» σημειώθηκαν 23 και 24 Αυγούστου και στο μάτι των διαρρηκτών μπήκαν τα διαμερίσματα του 3ου, του 5ου και 6ου ορόφου της πολυκατοικίας.

Οι δράστες φάνηκε ότι παρακολουθούσαν καιρό την εν λόγω πολυκατοικία καθώς τα χτυπήματα έγιναν το διάστημα που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες. Μάλιστα άνοιξαν σαν κύριοι τις πόρτες ασφαλείας των διαμερισμάτων χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης, γεγονός που μαρτυρά ότι πρόκειται για επαγγελματίες.

Στη μία περίπτωση μάλιστα οι διαρρήκτες αφαίρεσαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, ενώ από τα υπόλοιπα διαμερίσματα έφυγαν με άδεια χέρια μιας και δεν βρήκαν κάτι πολύτιμο γι’ αυτούς. Και στις τρεις περιπτώσεις ωστόσο τα έκαναν άνω κάτω με τους ιδιοκτήτες να παθαίνουν σοκ, μόλις επέστρεψαν στις οικίες τους και αντίκρισαν τις εικόνες.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην τοπική αστυνομία, η οποία στη διάθεσή της έχει και υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που «τσίμπησε» τις κινήσεις των δραστών.

Όπως έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές, το ζητούμενο είναι και πρέπει να είναι ένα. Η ενίσχυση της αστυνόμευσης, γιατί αν γίνονται με τόση ευκολία χτυπήματα στο κέντρο της πόλης, σκεφτείτε τι συμβαίνει στα περίχωρα. Και τα παραπάνω περιστατικά αφορούν μόνο ένα πολύ μικρό δείγμα από όσα συμβαίνουν καθημερινά…

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: