Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση για την καταιγίδα των πλειστηριασμών από το Κίνημα Πολιτών Αγρινίου - Δικαίωμα στη Ζωή


Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή" ενημερώνει ότι την Τετάρτη 5/9/18 – Πέμπτη 6/9/18 και Παρασκευή 7/9/18 στο Νομό μας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επτά (7) πλειστηριασμοί.

Στο Ειρηνοδικείο Βόνιτσας πέντε (5).
Οι πέντε (5) πλειστηριασμοί της Βόνιτσας έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς και θα πραγματοποιηθούν από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Βόνιτσας.
Στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου δύο (2).
Οι δύο (2) πλειστηριασμοί της Ναυπάκτου έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς και θα πραγματοποιηθούν: ένας (1) από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Αθηνών και ο άλλος από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Ναυπάκτου.

Αφορούν σπίτια, αγροτεμάχια, θερμοκήπια.

Γι' αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Από αρχές Σεπτεμβρίου και μετά, το τελεσίγραφο της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ., έχουμε την πλήρη απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας, χωρίς πλέον κανένα χρηματικό όριο.

Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης κάθε μήνα θα πρέπει να γίνονται 3.000 πλειστηριασμοί. Φέτος θα ξεπεράσουν τις 30.000 ενώ το 2019 θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον τις 50.000.

Ο αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των κόκκινων δανείων που επιβαρύνουν το τραπεζικό σύστημα και φτάνουν στο 43,4% του συνόλου με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 27,6 δισ. ευρώ. Από αυτά οι τράπεζες έχουν ήδη καταγγείλει δάνεια που πλησιάζουν στα 11,6 δις. ευρώ.

Το Σωματείο μας παρακολουθεί το μπαράζ διακοπών ρεύματος, ακόμα και αν οι καταναλωτές βρίσκονται σε κοινωνικό τιμολόγιο, όπως επίσης και την εξέλιξη διακανονισμού μεταξύ Δήμων – ΔΕΔΔΗΕ και οφειλετών, για μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος και ρύθμιση – παραγραφή οφειλών.

Επίσης το Σωματείο μας βρίσκεται σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Δήμου για θέματα που μας έχουν καταγγελθεί για ατυχήματα σε πεζοδρόμια και θέματα καθαριότητας.

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:
  1. Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
  2. Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εταιρείες Κοινοχρήστων και Δήμους που άρχισαν από 27 Απριλίου.
  3. Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.
Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: