Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η απάντηση του γιατρού στις καταγγελίες ότι "εργάζεται στη Σουηδία,ενώ κατέχει θέση αγροτικού ιατρού στο Δήμο Αγρινίου"


Ως ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό, χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της επιστολής – καταγγελίας του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας του Αγρινίου, που δημοσίευσε η «Σ» στο φύλλο της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, ο γιατρός που βρέθηκε στο «στόχαστρο» για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, δεν είναι αγροτικός ιατρός, αλλά ειδικός ιατρός Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, επιμελητής Α, υπηρετών στο ΕΣΥ από το έτος 2007, ενώ πρόκειται να ασκήσει εναντίον του άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και αστικών Δικαστηρίων και αρχών. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι όλες οι άδειες που έχει λάβει είναι απολύτως νόμιμες.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή – απάντηση της πλευράς του γιατρού:

«Ο ιατρός αρνείται το περιεχόμενο της επιστολής – καταγγελίας ως απολύτως ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό, το οποίο μεθοδευμένα ο καταγγέλλων διέρρευσε στον τύπο προκειμένου να θίξει την τιμή και την υπόληψή του και πρόκειται να ασκήσει εναντίον του άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και αστικών Δικαστηρίων και αρχών.

Διευκρίνηση: ο ιατρός δεν είναι αγροτικός ιατρός, αλλά ειδικός ιατρός Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, επιμελητής Α, υπηρετών στο ΕΣΥ από το έτος 2007.

Όλες οι άδειες που έχει αιτηθεί, ασκώντας νόμιμο δικαίωμά του, και έχει λάβει είναι άδειες νόμιμες, απολύτως σύμφωνες με τις διατάξεις του δημοσίου υπαλληλικού κώδικα, χρήση των οποίων κάνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα, ήτοι άδεια αναρρωτική, άδεια ανατροφής τέκνου καθώς και άδεια άνευ αποδοχών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και για ανατροφή τέκνου, λόγους τους οποίους και εξέθετε σε κάθε αίτησή του με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις του συνοδεύονταν από όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν την ορθότητα των αιτημάτων του, ελέγχθηκαν, κρίθηκαν και εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ουδέποτε δε οι άδειες που έλαβε «χρησιμοποιήθηκαν» για διαφορετικό σκοπό από αυτόν που την αιτήθηκε.

Κατανοεί στο έπακρο τις ανάγκες της Υπηρεσίας και έχει, όσο εργάστηκε, υπερβάλλει εαυτόν για να προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπο, και στο περιφερεικό ιατρείο -αλλά και στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Αγρινίου, για πολλά χρόνια, και μάλιστα προσφερόμενος ο ίδιος και χωρίς να τον υποχρεώσει κανείς.

Τέλος, αρνείται ως απολύτως ψευδείς, ανυπόστατους και συκοφαντικούς οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ή υπαινιγμούς του καταγγέλλοντος ότι είναι διαπλεκόμενος με δημόσιες υπηρεσίες ή συνδικαλιστικούς φορείς, για μικροπολιτικά οφέλη και ότι χρησιμοποίησε κάποιο μέσο πίεσης για την έγκριση των αιτήσεών του».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: