Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ειρήνη Λαγούδη: Δύο γνωστοί της μπαίνουν στο μικροσκόπιο για το θάνατό της (βίντεο)

Πλέον ο εισαγγελέας δε θεωρεί ότι είναι αυτοκτονία

Σε δύο πρόσωπα που γνώριζαν την Ειρήνη Λαγούδη και την είχαν δει την ημέρα που εξαφανίστηκε και τελικά βρέθηκε νεκρή, εστιάζουν πλέον οι αρχές, μετά την εντολή του εισαγγελέα να ερευνήσει ανθρωποκτονία κι όχι αυτοκτονία στην Αιτωλοακαρνανία.

Η οικογένεια της άτυχης Λαγούδη και ο δικηγόρος της είναι πεπεισμένοι ότι αυτά τα πρόσωπα ξέρουν τι ακριβώς έγινε εκείνη τη μοιραία χειμωνιάτικη ημέρα στην παραλία της Τριχωνίδας.

Όπως δήλωσε στο Star ο δικηγόρος Β. Ταουξής «υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις που δείχνουν πού πρέπει να κατευθυνθεί η έρευνα του αρμόδιου ανακριτή και να ασχοληθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα

Οι δύο συγκεκριμένοι άνδρες ανήκουν στο στενό φιλικό περιβάλλον της Ειρήνης Λαγούδη. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται να την είδαν ζωντανή. Ο ένας από αυτούς μπήκε εξ αρχής στο μικροσκόπιο των αρχών, λόγω της στενής σχέσης που διατηρούσε με την άτυχη μητέρα.

Ο ένας ύποπτος είναι Έλληνας και στενός φίλος της Ειρήνης και έχει κληθεί για κατάθεση τουλάχιστον οκτώ φορές. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές πήγε στον εισαγγελέα συνοδεία αστυνομικών.

Ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη, όταν εκείνη εξαφανίστηκε επικοινώνησε με αυτόν τον άνδρα, ζητώντας να μάθει πότε είχε δει την Ειρήνη τελευταία φορά.

Ισχυρίστηκε ότι είχε να τη δει μέρες. Αποκαλύφθηκε όμως στη συνέχεια ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε στην παραλία Μυρτιάς. Συναντήθηκαν για να διευθετήσουν ένα προσωπικό τους ζήτημα και αμέσως μετά αποχώρησε.

Ο δεύτερος ύποπτος είναι από το φιλικό περιβάλλον της άτυχης μητέρας, ηλικίας περίπου 55 ετών. Ήταν μαζί με τον 50χρονο και την Ειρήνη Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα τη μοιραία μέρα.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε νεκρή στο μισοκάμενο αυτοκίνητό της η Ειρήνη Λαγούδη, η οικογένειά της ψάχνει όχι μόνο τους δολοφόνους αλλά και το κίνητρο. Γιατί σκότωσαν μια μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε κανέναν εχθρό; Μετά από εννιά μήνες έχουν την απάντηση:

«Εγώ θεωρώ ότι μπλέξαμε οικονομικά,κοινωνικά, επαγγελματικά, αισθηματικά και κάπου υπήρξε αδιέξοδο. Δε θέλω να πω τίποτα άλλο», είπε ο κ. Ταουξής.

Η ανακρίτρια Αγρινίου θα καλέσει τις επόμενες μέρες για καταθέσεις τους εμπλεκόμενους, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει από την αστυνομία νέες έρευνες.

Αγωγές και αποζημιώσεις
Εν τω μεταξύ, νομικά θα κυνηγήσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη όχι μόνο εκείνους που ευθύνονται για τον θάνατό της, αλλά και όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά και να εμφανίσουν τον θάνατό της ως αυτοκτονία.

Οι δικηγόροι της οικογένειας τόνισαν ότι αρκετοί είναι εκείνοι που είχαν λόγο να μην πουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στη λίμνη Τριχωνίδα στις 6 Ιανουαρίου.

Η ανακρίτρια θα μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα αξιολογήσει τα στοιχεία και θα καλέσει εκ νέου σε καταθέσεις τα άτομα που εκείνη κρίνει.

Στον εισαγγελέα Αγρινίου έχουν καταθέσει πάνω από 20 άτομα, ενώ αυτό που έκανε εξ αρχής εντύπωση, κυρίως στους ερευνητές της οικογένειάς της, ήταν η προχειρότητα, όπως αποκαλύπτουν από τη μεριά των αρχών.

Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, δεν πίστευε στα ματιά του, όταν είδε ότι η έκθεση της αστυνομίας, όπως λέει ήταν μόνο μιάμιση σελίδα. Ο ίδιος μετά από έρευνα παρέδωσε στον εισαγγελέα τη δική του έκθεση, 120 σελίδων και ήταν ο πρώτος που μίλαγε ξεκάθαρα για δολοφονία.

«Έχασε τις αισθήσεις της αρχικά και στη συνέχεια πέθανε. Αυτό έγινε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, δε νομίζω να ξεπέρασε το πεντάλεπτο», είπε στο Star ο κ. Γκουρμπάτσης και πρόσθεσε:

«Η Ειρήνη καθόταν στην πόρτα του συνοδηγού και όχι στο πίσω κάθισμα που βρέθηκε κατά την αυτοψία και τη μεταφέρανε στην πορεία».

Το μισοκαμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη υποψίασε από την πρώτη αυτοψία τον Τάσο Δέδε, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

«Το αυτοκίνητο μου έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι κρύβει. Και αυτό που κρύβει είναι ότι είδα από την αρχή ότι στην πόρτα του οδηγού υπάρχει αιθάλη περιφερειακά, που σημαίνει ότι η πόρτα άνοιξε όταν ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά», είπε.

Δείτε εδώ το βίντεο από το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: