Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Κινητοποίηση αγροτών στην Αιτ/νία: Με πορεία θα κατευθυνθούν στο μπλόκο της Ιόνιας Οδού αύριο 1η Φεβρουαρίου


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων καλεί όλη την Αγροτιά του Νομού Αιτ/νίας σε μαζική συμμετοχή την Παρασκευή 1 του Φλεβάρη στις 11.30 το πρωί στο Χαλίκι, παραπλεύρως της Ιονίας Οδού, στη θέση Μπάγια.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού θα μεταβούν στο σημείο συντεταγμένα, με μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων, η οποία θα ξεκινήσει από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων που ορίστηκαν στις 10.30 π.μ. στο Αγγελόκαστρο και στον κόμβο της Συκιάς.

Πλαίσιο πάλης
Τα βασικά αιτήματα – διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος είναι
τα εξής:

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.

– Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.

– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: