Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μεσολόγγι: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη από τον Μάιο!


Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου και ειδικότερα την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά και από την επίσημη ανακοίνωση ναυτιλιακής εταιρείας η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση της γραμμής Μεσολόγγι – Κεφαλονιά – Ιθάκη.

«Χωρίς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, με στόχο την ουσία και το αποτέλεσμα, δουλέψαμε εντατικά και συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η καλή του λειτουργία του εγχειρήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όσο και η μονιμότητά του. Με ρεαλισμό και τόλμη, βαδίζουμε σταθερά στην εφαρμογή του σχεδιασμού μας, που στόχο έχει την ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου. Κάθε δέσμευση που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή, ικανοποιεί αιτήματα ετών. Προχωράμε δυναμικά στα επόμενα βήματα που θα αλλάξουν οριστικά την πορεία αυτού του τόπου» αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,Νίκος Καραπάνος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της IONION P LINES

ΙΟΝΙΟΝ Π Ν .Ε .
ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 27, 

ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η IONION P LINES , ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου θα δρομολογήσει το πλοίο ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ, με καθημερινά δρομολόγια από τον Μάιο 2019 συνδέοντας την πόλη του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η εταιρεία κατέθεσε, ήδη,τον σχετικό φάκελο στο Υ.Ε.Ν και παρά την φημολογούμενη πρόθεση επιδότησης της γραμμής από το Υπουργείο δεν θα επιδιώξει κάτι τέτοιο , γιατί ευελπιστεί πως με τον κατάλληλο σχεδιασμό δρομολογίων από τον Αστακό ( γραμμή , την οποία εξυπηρετεί αδιαλείπτως από το 2006) και το Μεσολόγγι μπορεί να καταστήσει βιώσιμες και τις δυο γραμμές .

Θεωρούμε δόκιμη την συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής , ώστε να ικανοποιηθεί με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, η διαχρονική επιθυμία των κατοίκων και φορέων .

Θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Δήμαρχο της Ιερας Πόλεως Μεσολόγγιου για την άριστη συνεργασία ,η οποία οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Εκ της εταιρείας .

Ionion P. Shipping Company

http://sinidisi.gr/ & http://voutospress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: