Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ρίγανη Ξηρομέρου: 500 ευρώ σε όποιον γνωρίζει για τις φόλες στην περιοχή (φωτο)


500 ευρώ δίνουν κάτοικοι της Ρίγανης σε όποιον γνωρίζει κάτι με σκοπό να σταματήσουν το φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί στο χωριό τους, καθημερινά να βρίσκουν νεκρά δεσποζόμενα σκυλιά και γάτες από φόλες.

Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ρίγανης Ξηρομέρου, καθώς το φαινόμενο με τις φόλες σε δεσποζόμενα σκυλιά και γάτες, παρουσιάστηκε ένα πριν χρόνο. Μετά από μια ανάπαυλα, χάρη στην οποία πίστεψαν πως δεν θα υπάρξει άλλο κρούσμα, το φαινόμενο «φούντωσε» και πάλι.

Εδώ και ένα περίπου μήνα κάθε πρωί, ο ένας μετά τον άλλο κάτοικοι της Ρίγανης, βλέπουν σκυλιά και γάτες που επί χρόνια έχουν στην ιδιοκτησία τους, είτε για φύλακες στα σπίτια τους, είτε για παρέα, νεκρά από φόλες!

Η ανησυχία των κατοίκων της Ρίγανης είναι μεγάλη, καθώς δεν μπορούν να εντοπίσουν τον υπαίτιο για όλη αυτή την κατάσταση. Παράλληλα, αισθάνονται ενοχλημένοι, διότι, ο ασυνείδητος, όπως καταγγέλλουν στη «Σ», δυσφημίζει το χωριό τους με αυτή την πράξη. «Ένα χωριό με όμορφους, φιλόξενους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά στα χωράφια και στις αγροτικές δουλειές τους» αναφέρουν συγκεκριμένα.

Αρχικά δεν ασχολήθηκαν τόσο πολύ με αυτό το γεγονός, καθώς θεώρησαν κατά πρώτον πως θα είναι αρνητικό για τη Ρίγανη και κατά δεύτερον θα θεωρηθεί πως το χωριό είναι γεμάτο με αδέσποτα.

Ωστόσο μετά τα πολλά κρούσματα σε δεσποζόμενα ζώα αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, γιατί δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, να βλέπουν να ψυχορραγούν τα αγαπημένα τους τετράποδα και διότι το ζήτημα δεν σχετίζεται με αδέσποτα.
Ο Πρόεδρος της Ρίγανης Μιχάλης Χαραλάμπους

Ο Πρόεδρος της Ρίγανης Μιχάλης Χαραλάμπους αναφέρει: «Μιλήσαμε με την Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου και μας συμβούλεψε να κάνουμε μήνυση κατά αγνώστου. Επίσης, όποιο κρούσμα καταγραφεί στο εξής θα στείλουμε φωτογραφίες στην Φιλοζωική. Δεν είναι σωστά πράγμα αυτά. Όποιος το κάνει πρέπει να ντρέπεται διπλά, για τον εαυτό του και για τους συγχωριανούς του».

Ο Γιώργος Γραμμένος, κάτοικος της Ρίγανης, σχολιάζει: «Έχουμε να κάνουμε με ζώα που έχουμε στα σπίτι μας, τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε και τα έχουμε ως φύλακες. Δεν γίνεται ο καθένας να παίρνει στο λαιμό του τους υπόλοιπους και να δίνει μια κακή εντύπωση για το χωριό μας. Θέλουμε να τον εντοπίσουμε και να τιμωρηθεί».

Η Κατερίνα Γραμμένου, υπεύθυνη του συνεταιρισμού της Ρίγανης «Κήπος των Εσπερίδων», είδε πριν μέρες το δικό της σκυλί να ψυχορραγεί από φόλα. Προσπάθησε κάνοντας ενέργειες να το επαναφέρει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε η εφημερίδα «Σ» μαζί της δήλωσε: «Είμαι βαθιά στενοχωρημένη που είδα τον σκύλο μου να ψυχορραγεί από φόλα. Δεν είμαι η μόνη που το έζησε αυτό, αλλά και πολλοί ακόμη συγχωριανοί μου. Αυτό δείχνει την έλλειψη παιδείας, αλλά και την έλλειψη του αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού. Μακάρι να σταματήσει εδώ αυτό και να μην δούμε και άλλα ζώα να πεθαίνουν».

Η Ελένη Κοντοδήμου ήταν και αυτή στη λίστα των ιδιοκτητών που είδε μαζί με την οικογένειά της το ζώο της να πεθαίνει από ρίψη φόλας. Στην δήλωσή της στην εφημερίδα «Σ» φαίνεται η αγανάκτηση και η θλίψη της για την απώλεια του «Δία», όπως αποκαλούσε το σκυλί της. Τόσο η ίδια, όσο και τα μέλη της οικογένειας έχουν στενοχωρηθεί γιατί έχασαν έναν σκύλο που ήταν γι αυτούς ο καλύτερος φίλος.

Όλοι οι κάτοικοι ευελπιστούν ότι με τη δημοσίευση του θέματος όποιος ή όποιοι κρύβονται πίσω από όλα τα παραπάνω περιστατικά θα σταματήσει εδώ και δεν θα δουν άλλο ζώο νεκρό από φόλα.

Ανησυχούν βεβαίως γιατί θεωρούν πως το γεγονός αυτό ίσως δημιουργήσει κακή εντύπωση για το χωριό τους προς τα έξω, πράγμα που δεν το θέλουν και για αυτό επισημαίνουν πως: «δεν μπορεί κάποιος να παίρνει στο λαιμό του τους υπόλοιπους. Είμαστε ένα χωριό φιλόξενο με παραδόσεις και έθιμα και δεν θέλουμε να για χάρη του ενός να δυσφημιστεί ο τόπος μας».
rigani (5)
rigani (3)
rigani (1)
rigani (7)

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: