Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άρη Μπιτσώρη, "ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ", σε Αθήνα και Θεσ/κη


Από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μπαμπινιώτη καθηγητή,συγγραφέα και ποιητή Άρη Μπιτσώρη, ¨ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ¨,το οποίο θα παρουσιαστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον επόμενο μήνα.

Ο Αιτωλοακαρνάνας στην καταγωγή Άρης Μπιτσώρης ¨ξαναζωντανεύει¨ ποιήματα αρχαίων ποιητών που εξυμνούν τον έρωτα. Σε γλαφυρή έμμετρη ομοιοκατάληκτη απόδοση στη σημερινή νεοελληνική γλώσσα μας παραδίδει στίχους που ο αναγνώστης έχει την αίσθηση ότι ακούει ένα τραγούδι σημερινό και διαπιστώνει ότι όσες χιλιάδες χρόνια και αν περάσουν ο Έρωτας παραμένει ένας αδιόρθωτος έφηβος τοξότης που σημαδεύει τις καρδιές και πυρπολεί τα κορμιά μας.

Μέσα από τα επιγράμματα, που αναφέρονται ονομαστικά σε ερωτικές συντρόφους, σε παλλακίδες και κυρίως σε επώνυμες εταίρες παρελαύνουν νέες, γριές, πόρνες, παρθένες, άπιστες, ψηλομύτες, πονηριές, μοχθηρίες, εκδικήσεις, εκρηκτικότητα, υπαινιγμοί, όλα αυτά που συνθέτουν το απίθανο βιοτικό γεγονός που είναι ο έρωτας.

Παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και οι εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Μπιτσώρη "ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ", Εταίρες, ερωμένες, παλλακίδες στα επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας,την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, 7μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου,Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γεώργιος Ι. Θανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ
Ιωάννης Ν. Κυριαζής, Φιλόλογος- Ποιητής
Συντονιστής: Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.

Παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσ/κη στις 22 Φεβρουαρίου

Ο Κήπος και οι εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Μπιτσώρη "Τα δώρα της Αφροδίτης" , την Παρασκευή 22/2 στις 19:30,στον πολυχώρο δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης Κήπος,Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 
Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη- Φιλόλογος, Συγγραφέας,
Χρήστος Μαρτίνης- Δικηγόρος, Συγγραφέας,
Ηλίας Κουτσούκος- πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Κήπος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Άρης Μπιτσώρης είναι Μπαμπινιώτης (Μπαμπίνη Ξηρομέρου) της διασποράς, γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής, μεγαλωμένος στην Αθήνα με Ξηρομερίτικη, όμως, ανατροφή.Ο Αρης Μπιτσώρης συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του Ξηρομέρου ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτ. Συλλόγου Μπαμπίνης “ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ”.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά το μυαλό του και η καρδιά του βρίσκονται στη Μπαμπίνη, το Ξηρόμερο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Με αγάπη για την παράδοση και αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας του, παρεμβαίνει «εμμέτρως πλην σαφώς» στις τοπικές εφημερίδες, σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο οικολογικό περιοδικό «Βελανιδιά».

Επίσης διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας “εν Μπαμπίνη”. Παράλληλα γράφει σάτιρες, στίχους για τραγούδια και έχει διασκευάσει, σε νεοελληνική απόδοση, στίχους αρχαίων ποιητών που περιέχονται στην Παλατινή Ανθολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: