Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Θλίψη στο Αγρίνιο! Πέθανε ο Τάκης Παπαποστόλου,ένας μαέστρος της μουσικής και του ποδοσφαίρου(φωτο & βίντεο)


Ο Δημήτρης Παπαποστόλου, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την εκκλησιαστική μουσική, το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σαν συνθέτης, μαέστρος και ερμηνευτής αναγνωρίστηκε ως ένα μουσικό ταλέντο διεθνούς ακτινοβολίας. Μέσω των έργων του το Αγρίνιο και η χώρα μας «ταξίδεψαν» και προβλήθηκαν αμέτρητες φορές στο εξωτερικό.

Παράλληλα, διέπρεψε ως επιθετικός με τον Παναιτωλικό αλλά και ως αθλητής στίβου, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Έργα του, όπως η μελοποίηση του υπέροχου ύμνου του Αποστόλου Παύλου «Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων … η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει», που πολλές φορές αναφέρεται ως ο ύμνος των ύμνεων, είχαν διεθνή απήχηση.

Ένα άλλο από τα πιο δημοφιλή έργα του, με διεθνή απήχηση, που δείχνει την προσωπικότητα του μεγάλου μουσικού, είναι η θαυμάσια σύνθεση της «Ραψωδίας του Αέναου» που τόσο λαμπρά φωτίζει την αιώνια διαδρομή του ανθρώπου προς τον τελικό προορισμό του που δεν είναι άλλος με ένα πέταγμα σαν αστραπή η ψυχή του να βρεθεί στα άστρα.

Ο Τάκης Παπαποστόλου έγραψε πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Δέχθηκε πολλές διακρίσεις – πάντα με ταπεινοφροσύνη – τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διακρίσεις που μόνο ένας ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΣ απολαμβάνει.

Έγραψε επίσης και τον ύμνο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που τον αποδίδουν αρμονικά ο ίδιος, μαζί με ένα υπέροχο σύνολο μουσικών.

Η κηδεία του θα τελεστεί στο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 11 π.μ. ενώ η ταφή θα γίνει στο Αγρίνιο, την ίδια μέρα στις 16:00.

Να σημειωθεί πως πέρυσι τον Ιούλιο, έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή ο ιερέας αδελφός του Σπυρίδων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

(Στοιχεία απ τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού, Βασίλη Σταρακά)








Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Παπαποστόλου εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

«Το Αγρίνιο αποχαιρετά υποκλινόμενο τον Δημήτρη Παπαποστόλου. Μία κορυφαία προσωπικότητα της τέχνης. Έναν Αγρινιώτη του οποίου το μεγαλειώδες έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας την καταξίωση.

Το αστείρευτο ταλέντο και η δημιουργικότητα του Τάκη Παπαποστόλου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν είτε προσωπικά είτε μέσα από το σπουδαίο έργο του. Αυτό όμως που διαχρονικά θαυμάζαμε όλοι σε αυτόν ήταν η ψυχή του. Το ανήσυχο πνεύμα που τον ωθούσε σε πράξεις γενναιοδωρίας και προσφοράς. Η απώλεια είναι δυσβάστακτη. Προσωπικά, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και τη φράση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων». Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του».

https://www.agriniopress.gr/ & http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: