Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Μπαράζ κινητοποιήσεων στο Αγρίνιο από τους οικοδόμους

Σειρά διεκδικήσεων - Ζητούμενο μεταξύ άλλων η αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε το σωματείο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας στις 21 Μαρτίου, τα μέλη του συλλόγου αποφάσισαν να προβούν σε σειρά κινητοποιήσεων με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των
κατασκευών και συγκεκριμένα την παρατεταμένη ανεργία που αντιμετωπίζει, το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας, των χαμηλών μεροκάματων και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η πρώτη κινητοποίηση που προγραμματίστηκε για σήμερα στον ΟΑΕΔ είχε ως αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας για τους οικοδόμους. «Ζητάμε έκτακτο επίδομα ενόψει Πάσχα, 600 ευρώ για τους άνεργους οικοδόμους και για όλο το χρονικό διάστημα που θα είναι άνεργοι, θέλουμε τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ να γίνουν αορίστου χρόνου με κατώτατο μισθό 751 ευρώ και να ληφθούν συνολικότερα άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Πρέπει να υπάρξει αναθέρμανση στην οικοδομική δραστηριότητα για να υπάρχει δουλεία στον κλάδο των οικοδόμων με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αντίστοιχο πλαίσιο δραστηριοτήτων έχει καταθέσει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων στους εργοδότες μέσω της οποίας ζητάμε κατώτερο μεροκάματο 45 ευρώ. Ζητάμε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και έργα για την αντισεισμική θωράκιση. Οι ανάγκες αυτές θα λύσουν και προβλήματα του κλάδου που προκύπτουν από την ανεργία» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντουντούμης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντουντούμης

Επόμενη προγραμματισμένη κινητοποίηση είναι στις 8 Απριλίου στα γραφεία του ΙΚΑ στην Εθνική Οδό. «Πάγιο αίτημά μας είναι τα «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, η αναγνώρισή τους και η διανομή τους. Είναι ένσημα των οικοδόμων που τα έχουν πληρώσει. Δεν πέφτουμε στην παγίδα που μας πλασάρουν, ότι τα ένσημα αυτά είναι πληρωμένα από τους εργοδότες. Θέλουμε την αναγνώρισή τους και την διανομή τους ώστε πολλοί συνάδελφοι να καλύψουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν, καθώς μιλάμε για εκατομμύρια ένσημα» σημείωσε ο κ. Ντουντούμης.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου οι οικοδόμοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας. «Διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τήρηση του ωραρίου και στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας, η οποία έχει απαξιωθεί από την ίδια την κυβέρνηση. Θέλουμε να δουλεύουμε στο πλαίσιο των ωραρίων χωρίς εκβιασμούς. Καλούμε όλους τους οικοδόμους να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή για να παρορούμε να έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο κ. Ντουντούμης.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: