Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τα γυρίζει ο Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί το έθιμο εάν δεν υπάρξει παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο (ηχητικό)


Mετά την πρωτοφανή οργή της τοπικής κοινωνίας της Καλαμάτας και όχι μόνο που έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος του εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου, την
Κυριακή του Πάσχα και αφού μεσολάβησε η ανάρτηση του γιου του θύματος,ο Δήμαρχος της πόλης ανασκεύασε την αρχική του θέση για συνέχιση του εθίμου διότι έχει περάσει στο DNA των Μεσσήνιων.

Σήμερα το πρωί βγήκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στον Rea fm,όπου μίλησε για τον άτυχο εικονολήπτη,αλλά και για θεσμική παρέμβαση με συγκεκριμένα μέτρα... διαφορετικά δεν θα συνεχιστεί το έθιμο.

“Ήταν ένας άριστος χαρακτήρας, ένα πάρα πολύ καλό παιδί, είναι πολύ μεγάλο κρίμα. Είναι κρίμα που είχαμε αυτό το ακραίο δυστύχημα και έφυγε από τη ζωή αυτός ο καλός άνθρωπος”, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη, αναφερόμενος στον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου.

“Αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται από τα στοιχεία τα οποία έχουμε από την απελευθέρωση και μετά, δεκαετίες ολόκληρες, έχουν γραφτεί βιβλία, υπάρχουν φωτογραφίες από το 1900, δεν μπόρεσε να τη σταματήσει ούτε η δικτατορία, παρά το γεγονός ότι το προσπάθησε. Είναι συνδεδεμένο με τους Καλαματιανούς, με την πασχαλιά στην Καλαμάτα και όχι μόνο”, σημείωσε ο κ. Νίκας και πρόσθεσε:

“Είναι μία κρίσιμη καμπή αυτό το οποίο συνέβη, το πρωτοφανές γεγονός, γιατί τραυματισμούς είχαμε. Προφανώς θα οδηγήσει στη λήξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης εάν δεν ληφθούν μέτρα σε θεσμικό επίπεδο, νομοθετικά μέτρα, που να προσδιορίζουν με ακρίβεια και τους όρους ασφαλείας. Να προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να εκδοθεί μία άδεια, να μπορούν να παρίστανται τα κρατικά όργανα είτε είναι νοσοκομείο, είτε είναι η αστυνομία”.

“Το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να υπάρξει, διότι εάν δεν υπάρξει θα παίζουμε κλέφτες και αστυνόμους. Θα κυνηγούν τον κόσμο γύρω από τους Επιτάφιους και γύρω από τις ενορίες... Εγώ είμαι της άποψης ότι το έθιμο μετά τον θάνατο εάν δεν υπάρξει παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο δεν μπορεί να συνεχιστεί”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Ακούστε το ηχητικό:


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε και στον ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: