Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Αγρίνιο: Παράταση έως 24 Μαΐου για το κτηματολόγιο


Νέα παράταση για την υποβολή αρχικών δηλώσεων έδωσε η Ελληνικό Κτηματολόγιο σε τρεις περιφερειακές ενότητες της χώρας, την ώρα που το πρόγραμμα κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αναλυτικά, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις:

• Εως τις 24 Μαΐου στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας

• Εως τις 24 Μαΐου στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

• Εως τις 20 Μαΐου στα νησιά Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Λειψοί, Λέρος, Κάρπαθος, Κάσος, Νίσυρος, Μεγίστη, Τήλος, Χάλκη, Κως και Ρόδος

Σύμφωνα με την Ελληνικό Κτηματολόγιο, πολύ σύντομα θα αρχίσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Λέσβο, Λήμνο και σε όσα από τα νησιά της Αττικής δεν έχουν κτηματογραφηθεί, δηλαδή τον Πόρο, την Υδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηματογράφηση σε 37 περιφερειακές ενότητες (νομοί) της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στους προκαποδιστριακούς Δήμους/ Κοινότητες:
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΟΚΙΜΙΟΥ, ΘΕΣΤΙΕΩΝ (πρώην Κοινότητες ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΩΝ), ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΝΕΑΣ ΑΒΟΡΑΝΗΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΚΑΛΛΕΡΓΗ & ΔΗΜΑΔΗ, ΤΚ 30131

ΤΗΛ.: 26410 25125, 26410 25725

ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30 ΜΕ 16:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30 ΜΕ 20:30

Γενικές Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30
στο τηλέφωνο 210-6505600
και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Η απόφαση:

«Με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, υπενθυμίζεται ότι η προσκόμιση του πιστοποιητικού μεταγραφής κατά την υποβολή των δηλώσεων είναι προαιρετική, συνεπώς η έλλειψή του, δεν κωλύει την καταχώριση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που σε μεταγενέστερο χρόνο προσκομιστούν τα πιστοποιητικά μεταγραφής, θα παραλαμβάνονται από τα Γραφεία Κτηματογράφησης, μέσω των αιτήσεων συμπληρωματικών στοιχείων. Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, για όσους έχουν ακίνητη περιουσία εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων Αιγίου, Ερινεού (πρώην κοινότητες Ζήριας, Νέου Ερινεού, Καμάρων) και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Κωνσταντίνου, Βαλιμιτίκων, Δημητροπούλου, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Σελινούντος, Τέμενης του Καλλικρατικού Δήμου Αιγιαλείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 08-04-2019 και λήγει στις 08-07-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 08-10-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: