Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Διαμαρτυρία φοιτητών για την σίτισή τους


Διαμαρτυρία με πανό έξω από το σημείο σίτισής τους έκαναν σήμερα το πρωί φοιτητές της ΔΠΦΠ-ΔΕΑΠΤ των Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου ζητώντας δωρεάν φοιτητική μέριμνα από το Πανεπιστήμιο.

Αναρτώντας πανό μια ομάδα φοιτητών της ΔΕΠΤ-ΔΠΦΠ έκανε διαμαρτυρία έξω από τη Εστιατόριο όπου σιτίζονται οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου, έχοντας μάλιστα γραπτά αιτήματα.
Η ένσταση των φοιτητών έγκειται στο γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης έκρυθμης φορολογικής κατάστασης οικογενειών, υπάρχουν σπουδαστές που δεν δικαιούνται κάρτα σίτισης.  Έτσι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το αντίτιμο των 2 ευρώ για τη σίτισή τους.

Σαν αποτέλεσμα απαιτούν η Φοιτητική Μέριμνα να περάσει αποκλειστικά στα χέρια του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές μας τόνισαν και τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο όπως η μη στελέχωση από καθηγητές με αποτέλεσμα μεγάλα κενά και δυσκολίες στην φοίτησή τους.
1
Ζητήσαμε κάποια δήλωση από την ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν άλλα ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής δεν ήθελαν να πουν κάτι. Παρέδωσαν επίσης γραπρά τα αιτήματά τους στους υπεύθυνους του Φοιτητικού Εστιατορίου ενώ σήμερα όλοι οι φοιτητές έφαγαν χωρίς την επίδειξη κάρτας. Όσοι δεν είχαν κάρτα δεν πλήρωσαν το ανάλογο αντίτιμο ενώ κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ κάποιοι φοιτητές έτρωγαν ήδη στο εστιατόριο.
Το agrinioreport.com μίλησε με τον υπεύθυνο του εστιατορίου κ. Γεωργίου που βρισκόταν στο σημείο και ο οποίος δήλωσε ότι ως τώρα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα από το φαγητό και πολλές φορές μάλιστα τρώνε δεύτερη αλλά και τρίτη μερίδα φαγητού. Ο ίδιος φυσικά απόρησε για ποιο λόγο οι φοιτητές είχαν τις σχετικές αναφορές στην ποιότητα του φαγητού μιας και το εστιατόριό του είναι το μόνο με πιστοποίηση ISO 22000/2005. Ανέφερε ακολούθως πως πρόσφατα επισκέφτηκαν το εστιατόριο επιτροπές καθηγητών οι οποίοι το έλεγξαν πλήρως και έμειναν ικανοποιημένοι από την υγιεινή και από την ποιότητα του φαγητού. 
12948538_1336450153048267_1382560870_o
Το κείμενο της διαμαρτυρίας των φοιτητών
Ο κ. Γεωργίου σχολίασε και το θέμα με τις κάρτες σίτισης αναφέροντας πως το πρόβλημα αυτό έγκειται σε ιθύνοντες ανώτερο από εκείνον και δεν αφορά άμεσα στον ίδιο. Εκείνος, εύλογα απάντησε πως αν πληρωθεί για περισσότερες μερίδες ούτως ώστε να δίνει και στα υπόλοιπα παιδιά που στερούνται καρτών δήλωσε πως ευχαρίστως να δώσει φαγητό. Σημείωσε επίσης πως οι φοιτητές θα έπρεπε να μεταφέρουν τα προβλήματα στους αρμόδιους Φορείς για να βρεθεί και η ανάλογη λύση.
Οι σπουδαστές αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: