Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα της Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας για τον Κώστα Πελετίδη


Ενόψει της συνέχισης της δίκης του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη η Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Η δίωξη του Δημάρχου γίνεται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, αφού εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο». Στην πραγματικότητα, η παραπάνω πολιτική θέση και απόφαση είναι το αδίκημα, σύμφωνα με τους νόμους του αστικού κράτους.
Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης, που ανέχεται τη Χρυσή Αυγή, είναι τεράστιες.
  • Να εκφραστεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, να καταδικαστεί μαζικά  η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.
  • Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Καρανίκας  Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: