Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Ιόνια Οδός - Ξεσκεπάζουμε την υποκρισία του Δημάρχου Αγρινίου


Κάθετη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Ξεσκεπάζουμε την υποκρισία του Δημάρχου κ. Παπαναστασίου που περισσεύει…

Ιδού ο υπεύθυνος για την απομόνωση του Αγρινίου
Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη στην πόλη μας και τα όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αγρινίου για το θέμα της κάθετης σύνδεσης της Ιονίας οδού με το Αγρίνιο, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την υποκριτική στάση του κ. Παπαναστασίου.
Τον τελευταίο καιρό εκφράζεται μια έντονη δυσαρέσκεια από τους κατοίκους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά στην επιλογή των μελετητών και στην ευθύνη του πολιτικού προσωπικού της περιοχής μας που άφησαν την πόλη μας χωρίς κάθετη σύνδεση με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι σεβαστές και δικαιολογημένες.
Όχι όμως οι φωνές των υποκριτών και αποκλειστικά υπευθύνων γι’ αυτή την κραυγαλέα και εγκληματική παράλειψη.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου επιδίδεται τον τελευταίο καιρό σε μια μηδενιστική ρητορική που υποβαθμίζει το ρόλο της διέλευσης της Ιονίας οδού από την περιοχή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο νέος δρόμος δεν έχει να προσδώσει κάτι στο Αγρίνιο, αν δεν υπάρξει κάθετη σύνδεση της πόλης με αυτόν».
Δηλώσεις από τις οποίες ξεχειλίζει η υποκρισία. Την ίδια ρητορική χρησιμοποίησε και όταν είχε απέναντί του τον κ. Σκουρλέτη.
Πρέπει όμως να «φρεσκάρουμε» λίγο τη μνήμη του Δημάρχου και να παρουσιάσουμε με στοιχεία στους δημότες το μέγεθος της υποκρισίας του.
Συγκεκριμένα στην εισήγησή του, την οποία διατύπωσε και ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ως  πρόεδρος τότε του ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, στη διημερίδα «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (Δυτικός Άξονας) Εξελίξεις και Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στις 14 &15 Μαΐου 2004, πρότεινε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Προτείνουμε την ανακατασκευή του τμήματος της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τη θέση Ερμίτσα έως τον Κόμβο Αμαλίας σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, καθώς και την επέκτασή της μέχρι τις θέσεις Μπάγια και Κουβαρά με ένα επιπλέον ίχνος ανά κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να αποτελέσει την άμεση και οικονομικότερη λύση για τη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον Δυτικό Άξονα».
Ιδού λοιπόν ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη μη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Καμία αναφορά – πρόταση για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Η πρότασή του, σύμφωνα με το προπαρατιθέμενο κείμενο της εισήγησής του, ήταν να συνδεθεί το Αγρίνιο μέσω Κουβαρά…

Τώρα, ο κ. Παπαναστασίου  θεωρεί την υλοποίηση της εισήγησης – πρότασής του ως «έγκλημα εις βάρος του Αγρινίου» και προσπαθεί να αποκρύψει το ατόπημά του, ρίχνοντας την ευθύνη στη σημερινή κυβέρνηση.
Αν ο κ. Παπαναστασίου είχε συμπεριλάβει στην τότε εισήγησή του την πρόταση για κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό, τώρα δεν θα δίναμε αγώνα για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα.
Δυστυχώς όμως ο κ. Παπαναστασίου ανήκει σ’ εκείνο το πολιτικό προσωπικό που δεν είχε την έμπνευση, την πολιτική διορατικότητα και εν τέλει τη στοιχειώδη λογική, να κατανοήσει τη σημασία της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό για τα συμφέροντα της περιοχής μας και να την διεκδικήσει σε κατάλληλο χρόνο, δηλαδή από τότε που σχεδιαζόνταν η διέλευσή της Ιονίας Οδού.
Συνεπώς, η συμμετοχή του στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας σε όλη τη διαδρομή του είτε ως αντινομάρχης, είτε ως πρόεδρος του ΤΕΕ, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος καταγράφεται αρνητική.
Επειδή όμως για πρώτη φορά σήμερα αναγνωρίζεται από την πολιτεία η αναγκαιότητα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και εκδηλώνεται  με  σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η βούλησή της  να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, αν αυτό τελικά γίνει πραγματικότητα, θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τόπο  μας, την οποία όμως δεν δικαιούται να πιστωθεί ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου λόγω της ευθύνης του, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, για τον αποκλεισμό και τη συγκοινωνιακή απομόνωση του Αγρινίου.
Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: