Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σχόλιο επί τη απόφασης της ΕΠΣΝΑ για τα επεισόδια στον αγώνα Ναυπακτιακός Αστέρας - Α.Ε. Μεσολογγίου


Ως γνωστόν σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 λίγο μετά την έναρξη του αγώνα Ναυπακτιακός Αστέρας - ΑΕ Μεσολογγίου όταν φίλαθλοι των δύο ομάδων άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να διακοπή ο αγώνας στο 8ο λεπτό.

Η απόφαση της ΕΠΣΝΑ

Στα σωματεία ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζονται στο γήπεδό τους για 1 αγωνιστική, πρόστιμο 600 ευρώ στο καθένα και την συνέχιση του αγώνα ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ από το 8ο’ της διακοπής.

Διαβάστε το σχόλιο του site http://sinidisi.gr/

Σιγά το νέο!!!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ για γεγονότα που ξενίζουν, επιβάλλεται. Άσχετα αν έχει γίνει «θεσμός» οι δημοσιογράφοι να… σφυρίζουν αδιάφορα, είτε για να μην εκθέσουν τους «μέντορές» τους, είτε διότι απλά αγνοούν το ρόλο που επιβάλει η ιδιότητα την οποία διάλεξαν. Μόνο και μόνο από δημοσιογραφικό καθήκον, λοιπόν, θα θίξω την απόφαση για την τύχη του αγώνα – και των ομάδων- στο Παπαχαραλάμπειο. Το ντέρμπι του Ναυπακτιακού με την ΑΕ Μεσολογγίου που διακόπηκε.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ δεν μου προκάλεσε η απόφαση, μια απόφαση που «εμπαίζει» όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Οι οποίες τρέμουν μήπως βρεθεί κάποιος απερίσκεπτος φίλαθλος και ο πέλεκυς πέσει βαρύς για τις ίδιες τις ομάδες. Αλλά δεν μου προκάλεσε έκπληξη επειδή υπάρχουν γεγονότα που προηγήθηκαν και η διαπιστωμένη ασυλία προς κάποιες ομάδες.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ, όπως γνωρίζω, η ηγεσία της ΕΠΣΝΑ τις προηγούμενες μέρες έριχνε το μπαλάκι στην Πειθαρχική Επιτροπή, στο Φύλλο Αγώνα και οπουδήποτε αλλού. Θεωρώ υποτιμητικό και για τον εαυτό μου και για όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο να εκθέσω τους λόγους που η ποινή της απόφασης φαντάζει αστεία. Μήπως ο πετροπόλεμος δεν συνεχίστηκε κι όταν φίλαθλοι μεταφέρθηκαν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο; Έπεσαν ή δεν έπεσαν πέτρες στο τερέν; Δεν τα προβλέπει αυτά η λεγόμενη αλλαγή του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ, ως σύγκριση, ότι ο προπονητής Χρήστος Βασιλείου, όπως και διοικητικοί παράγοντες, έχουν «φάει» πρόστιμα 300 και 400 ευρώ απλά για λεκτικές δυσμενείς κρίσεις προς την διαιτησία και την Ένωση και τώρα οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι επιδόθηκαν σε ανελέητο πετροπόλεμο καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο μόλις 600 ευρώ! Φυσικά το θέμα δεν είναι η οικονομική εξόντωση των δύο ομάδων, αν και συμβαίνει συστηματικά στις υπόλοιπες, αλλά ότι το ύψος του προστίμου αποδεικνύει τις… διαθέσεις της ΕΠΣΝΑ.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, Ναυπακτιακός και ΑΕΜ, έχουν κάθε λόγο -κι αυτές -να εκφράζουν και παράπονο για τις ποινές τους. Σοβαρολογώ. Διότι μέχρι τώρα έχουν συνηθίσει σε προνομιακή μεταχείριση. Πόσοι γνωρίζουν τι έγινε στην Αμφιλοχία, από φιλάθλους των φιλοξενούμενων, όταν έπαιζαν Παναμβρακικός και ΑΕΜ; Ποιος θα τολμούσε να το γράψει, ή να το πει;

ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ πουθενά τι διαδραματίστηκε στο Μεσολόγγι όταν η Παραβόλα έκανε το λάθος να κερδίσει πέναλτι στο 93ο λεπτό κι ο άμοιρος διαιτητής να το καταλογίσει; Πληροφορούμαι από διασταυρωμένες πηγές πως το ποδόσφαιρο γύρισε 50 χρόνια πίσω. Οι γηπεδούχοι πήραν καροτσάκι το διαιτητή και κάποιοι άλλοι προειδοποιούσαν τους φιλοξενούμενους και τον εκτελεστή του πέναλτι τι τους περίμενε αν ευστοχούσε και ισοφάριζε. Τελικά το πέναλτι εκτελέστηκε με.. πολυκοσμία στην περιοχή και… παρέα στον ποδοσφαιριστή που το εκτελούσε και τελικά κατέληξε άουτ. Ούτε στην μυθική Ηλιούπολη δεν έχουν γίνει αυτά. Κι όμως Διαιτητής, Παρατηρητής και τόσοι άνθρωποι της Ένωσης που ήταν εκεί δεν είδαν τίποτα, δεν έγραψαν τίποτα, δεν ανέφεραν τίποτα. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ακόμα της πρόσφατης απόφασης για την τύχη των ομάδων του ντέρμπι έχει να κάνει με ανώτερα… κλιμάκια. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ αποτελεί στέλεχος της παράταξης που σκοπεύει να διεκδικήσει την ΕΠΟ όταν γίνουν εκλογές, με σύνθημα ένα ισότιμο ποδόσφαιρο. Έχει αναλογιστεί ότι με μια τέτοια απόφαση, για επεισόδια που -εν μέρει- είδε όλη η Ελλάδα, στιγματίζεται και η παράταξή του; Ότι εύκολα μπορεί να ισχυριστεί οποιοσδήποτε πως οι άνθρωποι της παράταξης Γραμμένου δεν διαφέρουν σε τίποτα –ως προς την φιλοσοφία- από εκείνους που πολεμάνε; Ο ισχυρισμός ότι είναι καθαρά θέμα της Πειθαρχικής Επιτροπής, μπορεί να πείσει άτομα άνω των 10 ετών, ειδικά όταν αυτά διοικούν κάποιες άλλες ΕΠΣ;

ΥΓ: Όσον αφορά την παραπομπή του κυρίου Νίκου Χολέβα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, διότι όπως αναφέρεται σε έκθεση παρατηρητή διαιτησίας προκύπτουν ενδείξεις για προσπάθεια απόπειρας επηρεασμού διαιτητή, είναι ωφέλιμη για να διαπιστώσετε πόσο κατάφωρα μπορεί να συκοφαντηθεί όποιος τυχαίνει να έχει διαφορετική άποψη. Διότι δεν γίνεται κάποιοι άνθρωποι να καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες μετά από 30 χρόνια υποδειγματικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι ΑΙΣΧΟΣ και οι εμπνευστές του ανεπαρκείς να το κατανοήσουν!!!
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: