Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Έπεσε ξύλο στην πρόνοια για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης!


Σκηνές απείρου κάλλους, με προπηλακισμούς υπαλλήλων στην πρόνοια - Κλήθηκε η Αστυνομία - Ουρές από τη νύχτα σχηματίζουν οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Αγρίνιο

Σκηνές απείρου κάλλους καταγράφονται καθημερινά έξω από την πρόνοια του Δήμου Αγρινίου, όπου δικαιούχοι υποβάλλουν αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή, ακόμα και ξύλο έχει πέσει στα γραφεία της πρόνοιας, με προπηλακισμούς υπαλλήλων από εξαγριωμένους πολίτες και την Αστυνομία να έχει κληθεί για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Και όλα αυτά βέβαια, λόγω της προβληματικής λειτουργίας του συστήματος, με αποτέλεσμα δικαιούχοι να αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές αναμονής από τη νύχτα, στο ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίου και στην πρόνοια, για να βγάλουν το… μαγικό χαρτάκι με την όσο το δυνατόν καλύτερη σειρά προτεραιότητας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσοι έχουν κάνει αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, από αυτή που έχουν δηλώσει στην εφορία. Επίσης, πρόβλημα στην υποβολή των αιτήσεων παρατηρείται όχι μόνο εάν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα στοιχειά των δικαιούχων, αλλά και σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

«Είναι τραγελαφικό το γεγονός με το σύστημα. Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αν και από την πλευρά μας εξυπηρετούμε όσο καλύτερα μπορούμε τον κόσμο. Διαδραματίζονται τραγικές καταστάσεις.

Στην πρόνοια πηγαίνει κόσμος από τις 10 το βράδυ έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί την επόμενη μέρα το πρωί! Από την 1η του μήνα έχουμε εξυπηρετήσει 200 άτομα. Εξ’ αυτών εγκρίθηκαν οι αιτήσεις σε 102, ενώ 108 απορρίφθηκαν.

Προσπαθούμε κι’ εμείς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή και από τη Δευτέρα θα βάλουμε σε λειτουργία εναλλακτικό πλάνο με ενίσχυση του προσωπικού της πρόνοιας. Εξυπηρετούμε 30 με 40 άτομα τη μέρα. Άρα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν 100 άτομα που έρχονται καθημερινά.

Η πολιτεία απουσιάζει. Δεν έχω κάτι προσωπικά με την πολιτεία, ωστόσο θα όφειλε να ενισχύσει τους Δήμους με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να μην διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Τι να σας πω; Μέχρι και ξύλο έπεσε προ ημερών στην πρόνοια, από κάποιους που δυστυχώς δεν σεβάστηκαν ούτε τους υπόλοιπους, ούτε βέβαια τους υπαλλήλους. Αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία, η οποία χρειάστηκε να επέμβει. Είναι τραγικές αυτές οι καταστάσεις» επεσήμανε μιλώντας για το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Πάντως από βδομάδα η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί.

Νίκος Αγγελόπουλος
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: