Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αθωώθηκε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης


Αθωώθηκε παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορούταν για παράβαση καθήκοντος, έπειτα
από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015, ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.


Η δίκη ξεκίνησε με την απολογία του δημάρχου Πατρέων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για την Χρυσή Αυγή και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του.

Ο ίδιος επισήμανε πως ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις και πρόσθεσε πως ο δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος.

Την απαλλαγή του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη πρότεινε, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, δεν στοιχειοθετήθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων.

Σε ό,τι αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας υπήρξε συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Κώστας Πελετίδης δήλωσε:

«Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας.

Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: