Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζεται η δίκη Πελετίδη - Στο πλευρό του πλήθος κόσμου

Πρόταση του Εισαγγελέα για απαλλαγή του Κώστα Πελετίδη

Συνεχίζεται στα δικαστήρια της Πάτρας η διακοπείσα δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε
καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Στις 9 το πρωί ξεκίνησε η απολογία του Δημάρχου. Έξω από τα δικαστήρια είναι συγκεντρωμένοι πολίτες και μέλη συλλόγων και οργανώσεων που συμπαρίστανται στο δήμαρχό τους.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας κατευθύνθηκε πεζός στα δικαστήρια για τη δίκη με τη Χρυσή Αυγή συνοδεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρών για να συμπαρασταθεί στον Δήμαρχο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκο καθώς και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας και Βίβιαν Σαμούρη.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου , κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του δημάρχου Πατρέων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Και σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια από εργαζόμενους στο Δήμο, φορείς και συλλόγους της Πάτρας.

Την απαλλαγή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας. Παρόντες στο δικαστήριο και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και η Πρόεδρος του Δημοιτκού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου.
http://www.tempo24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: