Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΔΕΔΥ για τα προβλήματα Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία που παραμένουν


Ενα χρόνο μετά τα συλλαλητήρια για τα τεράστια προβλήματα της Υγείας στο νομό Αιτ/νίας η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της διαπιστώνει ότι αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και να ταλαιπωρούν το λαό της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Ένας χρόνος πέρασε από τα μαζικά συλλαλητήρια του λαού της Αιτ/νίας για την υγεία, στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, και τα τεράστια προβλήματα της υγείας στην Αιτ/νία εξακολουθούν να παραμένουν.

Τα σημαντικότερα αιτήματα όπως η διοικητική αποσύνδεση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, τα νέα οργανογράμματα των Νοσοκομείων και φυσικά η κάλυψη των ελλείψεων και η στελέχωση των Νοσοκομείων παραμένουν άλυτα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φλεβάρη, του Προέδρου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Γιώργου Καραμητσόπουλου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη, παρουσία και του Βαγγέλη Μαχαλιώτη μέλους του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας και του ΣΕΝΑ.

Όπως μας δήλωσε ο ίδιος ο Διοικητής «το Νοσοκομείο Αγρινίου καλύπτει αυτή τη στιγμή τις στοιχειώδεις ανάγκες, πλην όμως για να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε απαιτούνται τουλάχιστον 35 με 36 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων (10 ιατρών, 20 νοσηλευτών και 5 έως 6 παραϊατρικών ειδικοτήτων)».

Δυστυχώς όμως παρά τα τεράστια προβλήματα κανείς πλέον, με εξαίρεση τους εργαζόμενους, δεν φαίνεται να ασχολείται.

Τι απέμεινε άραγε από τα μεγάλα και παχιά λόγια πολλών μεγαλόσχημων παραγόντων αυτοδιοικητικών και μη ένα χρόνο μετά; Άραγε όλη η αγωνιστική τους διάθεση εξαντλήθηκε στα περσινά συλλαλητήρια ή μήπως νομίζουν ότι τα προβλήματα λύθηκαν;

Πέρα όμως από τα παραπάνω οι εργαζόμενοι έχουν δυστυχώς να αντιμετωπίσουν και την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της απάντησης που έδωσε σε επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, το οποίο έθεσε όπως οφείλει να κάνει συγκεκριμένα θέματα που αφορούν και τον τρόπο διοίκησης.

Στη συνάντηση που είχαμε με το Διοικητή εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για τους ατυχείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τονίσαμε ότι δεν είναι δυνατόν η συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους να γίνεται σε αυτό το επίπεδο.

Όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουν ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρίνιου, του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και όλων των δομών υγείας της περιοχής μας γίνεται εφικτή χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων που καλύπτουν με την υπερπροσπάθεια τους πολλές από τις ανεπάρκειες του κράτους.

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας πιστεύει πως μόνο με σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρινείας, διάθεσης συνεργασίας, αλληλοσεβασμού του ρόλου και του έργου του καθενός μπορεί να γίνουν λιγότερο βασανιστικά τα χρονίζοντα προβλήματα των δομών υγείας στην Αιτ/νία, προβλήματα βεβαίως για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που έχουν διαλύσει όχι μόνο την υγεία αλλά όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: