Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι εντάσεις οδήγησαν σε διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου!


Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου και εντάσεις πάνε πακέτο, και αυτή τη φορά οι εντάσεις οδήγησαν τον Πρόεδρο του Σώματος Βασίλη Φωτάκη να διακόψει προσωρινά τη χθεσινή συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Νωρίτερα, προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Αντιδημάρχου Όλγας Σαλακίδου, των παρατάξεων Μοσχολιού και Τραπεζιώτη αλλά και του Νίκου Καζαντζή με αφορμή την μελέτη που πρόκειται να εκπονηθεί για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγρινίου, ώστε να ενταχθεί σε δράσεις του ΕΟΤ, μιας και ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης ως επείγον με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να μιλούν για προχειρότητα και ανευθυνότητα και την κ. Σαλακίδου να επιμένει πως προηγήθηκε διαβούλευση σε επιτροπή στην οποία η αντιπολίτευση διαρκώς απουσίαζε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία.

Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, το θέμα είναι «διαδικαστικού χαρακτήρα» και θα ακολουθήσει επί της ουσίας εκτενής συζήτηση για τις προτάσεις του Δήμου και της αντιπολίτευσης για την τουριστική προβολή του.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα στάδια των ερωτήσεων και ανακοινώσεων καθώς και απαντήσεων για θέματα που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Αρχικά ο Δήμαρχος Αγρινίου, ενημέρωσε το σώμα, ότι η Κυβέρνηση προωθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία, θα ανασταλεί η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε αιρετούς συνταξιούχους που προσφέρουν εργασία στο δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμους και Περιφέρειες.

Επί της ουσίας σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαναστασίου δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτοδιοικητικές εκλογές και για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ ζητάει την κατάργηση της διάταξης. Για το θέμα αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, ώστε να εκδοθεί –αν είναι εφικτό- κοινό ψήφισμα.

Για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, μετά από ερώτηση του Νίκου Καζαντζή, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος, σε σχέση με τις ανησυχίες περί ενδεχόμενης επαναδημοπράτησης του έργου λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται (αναφέροντας κινδύνους στην υγεία και απώλεια χρημάτων), ανέφερε πως υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις σχετικά με την υλοποίηση του έργου και οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται και στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί.

Συζήτηση υπήρξε σχετικά με εργασίες περίφραξης που γίνονται σε κληροδότημα στην Ματαράγκα κατόπιν ερώτησης του κ. Θεοδωρόπουλου της παράταξης Μοσχολιού. Ο Δήμαρχος Αγρινίου ανακοίνωσε πως έχει δώσει εντολή στην νομική υπηρεσία του Δήμου να στείλει έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να ενημερώσουν και να παγώσουν τις όποιες διαδικασίες για την εκμετάλλευση του χώρου, αναφέροντας ότι το κληροδότημα δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου αλλά του κράτους.

Παράλληλα και πάλι από την παράταξη Μοσχολιού, αυτή τη φορά ο Χρήστος Κορδολαίμης, ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου, καθώς παρήλθε το τρίμηνο που αρχικά είχε ανακοινωθεί από την Δημοτική Αρχή. Διάστημα στο οποίο θα παρουσιάζονταν.

Εκ μέρους του Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Τζιώλης είπε ότι, η μελέτη του Πάρκου ελέγχεται και παρακολουθείται από την αρμόδια επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μελετητής δεν έχει λάβει χρήματα.

Ενδιαφέρον όμως είχε η απάντηση του κ. Παπαναστασίου σε ερώτημα του Σταύρου Καμμένου της παράταξης Τραπεζιώτη, αναφορικά με το αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για αρωγή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για αναμόρφωση τμημάτων του παλαιού νοσοκομείου, θέμα που είχε αναδείξει προ μηνός η «Σ».Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Παπαναστασίου, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεννόηση και άμεσα θα γίνει κοστολόγηση για το κόστος των εργασιών.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής απαντώντας σε ερώτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δυσκολίες εξυπηρέτησης σε πρόνοια και ΚΕΠ των αιτούντων για χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, σημείωσε πως οι δυσκολίες καθημερινά ξεπερνιούνται παρά την έλλειψη προσωπικού.

Η συζήτηση συνεχίζονταν μέχρι αργά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που για μία ακόμη φορά ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση…

Νίκος Αγγελόπουλος
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: