Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Live η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα - Κλούβες των ΜΑΤ έκαναν φρούριο το υπουργείο(φωτο & βίντεο)


- Αποφασισμένοι για όλα είναι οι αγρότες που έρχονται από όλη την Ελλάδα
- Για τις 13.30 έχει προγραμματισθεί το συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα, μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
- Φρούριο ήδη το υπουργείο με κλούβες να έχουν αποκλείσει τον δρόμοΑγρότες από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει ραντεβού στην Αθήνα. Ηδη βρίσκονται στην πρωτεύουσα αγρότες και κτηνοτρόφοι που αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής χθες το βράδυ από τα Χανιά για να λάβουν μέρος στο πανελλήνιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα.


Με αποχή από το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά σταθερά στα μπλόκα τους και έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κεντρικής Μακεδονίας.


Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις όπως τις μεταδίδουν οι ρεπόρτερ του newsit.gr Μίλτος Σακελλάρης και Κώστας Στάμου

  Δείτε φωτό και βίντεο από την κάθοδο των αγροτών


  Δεκάδες τα λεωφορεία που έρχονται από τον βορρά
Δεκάδες είναι τα λεωφορεία που περνούν απο το πρωί τα διόδια των Αφιδνών και μεταφέρουν αγρότες από ολόκληρη την επικράτεια με τελικό προορισμό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικο συλλαλητήριο. Μέλη αγροτικών συλλόγων από 35 μπλόκα, που έχουν στηθεί στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας, έδωσαν ραντεβού στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προκειμένου να μπουν με πομπή στην πρωτεύουσα δίνοντας δυναμικό παρών στο σημερινό κάλεσμα.

Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση ελήφθη πριν από μια εβδομάδα από το συντονιστικό του μπλοκου της Νίκαιας και κινείται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα των αγροτών ενάντια στο νέο καθεστώς φορολόγησης και ασφαλισης τους. 
«Συνεχίζουμε διεκδικώντας αιτήματα επιβίωσης που έχουν να κάνουν με το αφορολόγητο για το οποίο διεκδικούμε να φτάσει στις 12.000 και να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς και να μην πληρώνουμε αυτές τις δυσβάσταχτες εισφορές που ουσιαστικά δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει κανένας μικρομεσαίος αγρότης», λέει στο Newsit ο κ. Γιάννης Τσουτρας, μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, και δηλώνει πως οι αγρότες είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τη Βουλή για να στείλουν το μήνυμα της αγωνίας για την ελληνική ύπαιθρο.
  Ηδη έχει φτάσει ένα μικρό μπλοκ αγροτών από την Κρήτη  Τα αιτήματα των αγροτών
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι:

  • η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ,
  • η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης,
  • αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί,
  • ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ,
  • αφορολόγητο πετρέλαιο,
  • κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και
  • διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
  Ηδη το υπουργείο είναι φρούριο
Αγρότες από όλη την Ελλάδα κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: