Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

FT: Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε νέες μεγάλες μειώσεις συντάξεων!


Η εφημερίδα επικαλείται «ανθρώπους με γνώση της κατάστασης», σύμφωνα με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup συμφώνησε επί της αρχής σε νέες μεγάλες μειώσεις συντάξεων, αν και μένει να καθοριστεί ο ακριβής χρονισμός αυτών

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου 2017 εμφανίστηκαν να έχουν πραγματοποιήσει πρόοδο αναφορικά με την επίλυση της διαφωνίας τους με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για το ελληνικό ζήτημα, η οποία έθεσε σε αμφιβολία την πρόσβαση της Ελλάδος σε κεφάλαια διάσωσης που χρειάζεται απαραιτήτως για την αποπληρωμή των χρεών της εντός του 2017.

Αυτό επισημαίνουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι βρετανικοί Financial Times (FT) σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν το προγραμματισμένο Eurogroup, αναφέροντας τις διαβεβαιώσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι παρά τη δημόσια διαφωνία τους με το ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδος, μια συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης είναι εφικτή, υπό την αίρεση της υλοποίησης περισσότερων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά.

Όπως αναφέρουν οι FT, οι Ευρωπαίοι υπουργοί και οι αξιωματούχοι του ESM που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για το Eurogroup, συμφώνησαν ότι οι ομάδες δανειστών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ (θεσμοί) θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα για τη διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου μέτρων που θα περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων, αλλά και του αφορολόγητου εισοδήματος, μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητες το ΔΝΤ.

Η απόφαση για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αποκαλύπτει πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου της ευρωζώνης για συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος, την οποία η Γερμανία θεωρεί απαραίτητη για την έγκριση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Όμως, οι FT επικαλούνται δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ΔΝΤ, ότι «είναι νωρίς να συμπεράνουμε αν οι υπολειπόμενες διαφορές με την Ελλάδα μπορούν να ξεπεραστούν στην επερχόμενη αποστολή στην Αθήνα».

Η εφημερίδα επικαλείται και «ανθρώπους με γνώση της κατάστασης», σύμφωνα με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση σήμερα συμφώνησε επί της αρχής σε νέες μεγάλες μειώσεις συντάξεων, αν και μένει να καθοριστεί ο ακριβής χρονισμός αυτών.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: