Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Μπαλάκι ευθυνών για την καρμανιόλα


- Αναζητείται… ο αρμόδιος για το σημείο μπροστά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
- Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής


Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των υπηρεσιών για τον δρόμο – καρμανιόλα μπροστά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. 
Η «Σ» προσπαθώντας να «ξετυλίξει» το κουβάρι, τη στιγμή που ήδη μετράμε στο σημείο εκατοντάδες τροχαία υλικών ζημιών, 2 νεκρούς, αλλά και την πρόσφατη, δεύτερη χρονικά σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους, κινητοποίηση της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Λύτρα ο οποίος σημείωσε πως «το τμήμα του δρόμου από τον στρογγυλό κόμβο (πρώην spider) μέχρι και λίγο πιο κάτω από το νοσοκομείο Αγρινίου, το Υπουργείο δεν το έχει παραδώσει ακόμη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παρέμβουμε για κανένα λόγο, ούτε για να φτιάξουμε για παράδειγμα μια λακκούβα ή να αντικαταστήσουμε μια λάμπα. Δεν έχουμε το δικαίωμα, θα είναι σαν να πάμε να καλλιεργήσουμε σε ξένο χωράφι. 

Αν και δεν ήταν δική μας αρμοδιότητα, τοποθετήσαμε κολονάκια που προβλέπει η νομοθεσία τρεις φορές στο σημείο. Κανείς δεν μπορεί να τοποθετήσει τσιμεντένια ή σιδερένια κατασκευή στο σημείο ως λέγεται, διότι, δεν το προβλέπει ο νόμος. Αν συμβεί κάτι, θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη, καθώς δεν θα έχει κινηθεί στο πλαίσιο του νόμου».
litras
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύτρας
Την ίδια στιγμή, εκτός από το «μπαλάκι» ευθυνών που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών, φάνηκε πως αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι πολίτες – οδηγοί, οι οποίοι ακόμη και κατά την διάρκεια της κινητοποίησης της Λέσχης Μοτοσυκλέτας προσπαθούσαν να περάσουν από τα ΚΤΕΛ στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και να κινηθούν προς Αγρίνιο, ενώ τα δίκυκλα ήταν παρατεταγμένα πάνω στην διπλή γραμμή του δρόμου!
Πέραν όλων αυτών, η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου ήδη σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της, οι οποίες θα είναι πιο δυναμικές και μαζικές και θα περιλαμβάνουν συνεργασίες με άλλους φορείς. 
Στην προ ημερών κινητοποίηση που έγινε στο σημείο – καρμανιόλα, συμμετείχαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, παίρνοντας σαφή θέση και επιμένοντας να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση, ώστε να αποφευχθούν τα δυστυχήματα και τα τροχαία στο σημείο, αναμένοντας παράλληλα και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου να δώσει μια απάντηση…
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: