Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απεσταλμένος του Μουζάλα στο Αγρίνιο γνωμοδότησε αρνητικά για την φιλοξενία προσφύγων

Αποκάλυψη «βόμβα» για το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου από τον Διοικητή Δημήτρη Μιχάλη
Προσλήψεις στα Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου

Σε μία αποκάλυψη «βόμβα» που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις, προέβη χθες για το θέμα του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρης Μιχάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για το θέμα ο κ. Μιχάλης, αποκάλυψε ότι προ μηνών υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο ως απεσταλμένος του Υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Αντικείμενο της αυτοψίας του υπηρεσιακού παράγοντα, ήταν να εξετάσει αν στους χώρους του παλιού νοσοκομείου υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων. Σύμφωνα πάντα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, η γνωμάτευση ήταν αρνητική διαπιστώνοντας και ο ίδιος ότι δεν θα μπορούσε να είναι δυνατό, να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε έναν χώρο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Η ινκόγκνιτο επίσκεψη του στελέχους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το Υπουργείο έστω και σε προκαταρκτικό επίπεδο εξέτασε το παλιό νοσοκομείο ως πιθανό χώρο για φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή, ιδέα που ωστόσο εγκαταλείφθηκε, όπως διαβάσατε παραπάνω.

«Κάνω την αποκάλυψη αυτή, για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και να βάλω μία τελεία στο συγκεκριμένο θέμα. Έγιναν μικροπολιτικές και άσχημα παιχνίδια σε βάρος των κατοίκων της περιοχής πέριξ του παλιού νοσοκομείου και ακούστηκαν κατά το παρελθόν διάφορα που ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα.

Όταν μας ζητήθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία, οι χώροι που μας ανήκουν, ήμασταν υποχρεωμένοι να τους δώσουμε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση για εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Μιχάλης.

Σε ότι αφορά τώρα την αξιοποίηση του χώρου, όπως από την Τρίτη είχε γράψει η «Σ» φιλοξενώντας δηλώσεις του κ. Μιχάλη, οι διαδικασίες «τρέχουν». 

Αυτή τη στιγμή προχωρά η προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση εταιρείας security στο σημείο και τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης, για την προστασία του χώρου από επιτήδειους και παραβατικά στοιχεία, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν «πλιάτσικο» στο χώρο.

Ακολουθεί συνάντηση μεταξύ Διοίκησης του Ιδρύματος και του Δημάρχου Αγρινίου για εκτίμηση κόστους εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να μην σπαταληθούν χρήματα για μελέτες, με στόχο την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ και της Σχολής Νοσηλευτών στην ανατολική πλευρά του κτιρίου.

Επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση πόρων για την μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ, ενώ επίκειται και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας. «Το θέμα σέρνεται και είναι απαράδεκτο ότι η αξιοποίηση του χώρου δεν είχε σχεδιαστεί, όταν γινόταν η μεταφορά του στο νέο κτίριο» σημείωσε ο Δημήτρης Μιχάλης.

Ενισχύεται το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου


Την ίδια στιγμή έπεται ενίσχυση στο ιατρικό προσωπικό τόσο του νοσοκομείου Αγρινίου όσο και του Μεσολογγίου με μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς, ενώ σε φάση αναδιοργάνωσης βρίσκεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η δομή λειτουργίας του οποία ως γνωστόν δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσε.

Η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου πλέον εφημερεύει όλο το μήνα, ενώ έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις του Διευθυντή και του Επιμελητή, οι οποίες καθυστέρησαν, ελέω… γραφειοκρατίας (για δάκτυλο έκανε λόγο ο κ. Μιχάλης). Παράλληλα αναμένεται να λειτουργήσει η Μαγνητική Καρδιάς, μια νέα εξέταση, η οποία σε όλη τη Δυτική Ελλάδα θα γίνεται μόνο στο Αγρίνιο!

Επιπρόσθετα, προκηρύχθηκε η θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Νεφρού και αναμένεται ο διορισμός του. Μόνιμοι γιατροί αναμένονται στη ΜΕΘ, στην παιδιατρική και στην παθολογική κλινική, με προτεραιότητα στην τελευταία λόγω του μεγάλου όγκου των περιστατικών.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη, στο νοσοκομείο θα έπρεπε να λειτουργούν δύο παθολογικές κλινικές αντί μίας. Σε ότι αφορά το επικουρικό προσωπικό, αναμένονται, παθολόγος, καρδιολόγος, αιματολόγος και ογκολόγος για την καλύτερη οργάνωση του τμήματος χημειοθεραπείας και την αποφυγή ασθενών που αναγκάζονται να πηγαίνουν είτε στην Πάτρα είτε στα Ιωάννινα.

Προσλήψεις όμως θα γίνουν και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί Διοικητικά χωρίς Υποδιοικητή (λόγω των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί), ο ορισμός του οποίου αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Είναι ένα βάρος που δεν μπορώ να σηκώσω. Ευελπιστώ ότι σύντονα θα διοριστεί ο Υποδιοικητής» επισήμανε ο κ. Μιχάλης.

Αναφορικά με την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, αναμένονται ένας αναισθησιολόγος, ένας νεφρολόγος, ένας καρδιολόγος και δύο παθολόγοι, ενώ θα προστεθούν και 3 με 4 επικουρικοί ιατροί, με προτεραιότητα την καρδιολογική, την παθολογική κλινική και το αιματολογικό τμήμα.

Προσλήψεις, που σίγουρα θα αποτελέσουν βαθιά ανάσα για τα δύο ταλαιπωρημένα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: