Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Περιπετειώδης καταδίωξη ρομά που έκλεψαν ηλικιωμένους στην ορεινή Ναυπακτία


Περιπετειώδη αλλά επιτυχή κατάληξη για την Αστυνομία, είχε η υπόθεση σύλληψης ρομά που έκλεψαν ηλικιωμένους σε δυο χωριά της ορεινής Ναυπακτίας χθες το μεσημέρι και που προκάλεσε την κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων από την Ναύπακτο, το Θέρμο και την Ευρυτανία.

Συγκεκριμένα στη μία το μεσημέρι χθες αυτοκίνητο με ρομα οδηγό και συνοδηγό στάθμευσε στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Ο ένας εξ αυτών κατέβηκε από το όχημα και με την πρόφαση ότι πωλούσε κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, απέσπασε 1.180 ευρώ, 800 δολάρια ΗΠΑ και δυο χρυσά δακτυλίδια από οικία 81χρονου.

Ακριβώς με τον ιδιο τρόπο οι δυο ρομά, «βούτηξαν» 400 ευρώ και 500 δολάρια από 88χρονο στον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, μισή ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις περίγραφες που είχαν δοθεί και την πληροφορία ότι οι δράστες προχώρησαν προς Ευρυτανία, έγινε κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων το απόγευμα, αφού οι ηλικιωμένοι κατήγγειλαν τις κλοπές στις 5 το απόγευμα.

Το όχημα των υπόπτων εντοπίστηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΟΕΠΤΑ Ευρυτανίας το βράδυ στην επ. οδό Καρπενησίου – Δομνίστας και σε αυτό επέβαιναν τέσσερα συνολικά άτομα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τον συνοδηγό, ηλικίας 51 και 31 ετών αντίστοιχα, ενώ οι άλλοι δυο επιβαίνοντες, ηλικίας 24 και 26 ετών διέφυγαν και ξεκίνησε πεζή καταδίωξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενισχύσεων εντόπισαν τους δυο νεαρούς σε απόκρημνη περιοχή, στη θέση Άγιος Μαρινος Ευρυτανίας και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν 550 ευρώ και τα δυο χρυσά δαχτυλίδια που εκλάπησαν από τον ηλικιωμένο στον Πλάτανο.

Το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι δράστες είχε νοικιαστεί από την Αττική.
Την σχετική προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα της Ναυπάκτου.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: