Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου: Εμφανίστηκε με κατσαβίδι για να πάρει τρόφιμα! (ηχητικά)

Περιστατικά εκφοβισμού και απειλών σε βάρος υπαλλήλων από άτομα που δεν είναι δικαιούχοι

Ουκ ολίγα περιστατικά επιθέσεων και απειλών σε βάρος υπαλλήλων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Άτομα εμφανίζονται στην κοινωνική δομή της
Διεύθυνσης Πρόνοιας και παρά το γεγονός ότι δεν είναι δικαιούχοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαιτούν με… διαφόρους τρόπους να λάβουν τρόφιμα.

Λεκτικές αντεγκλήσεις και απειλές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη ενώ πριν από περίπου 15 ημέρες είχε χρειαστεί να παρέμβει η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όπως όμως καταγγέλθηκε στη «Σ» προ ημερών έλαβε χώρα ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στα γραφεία της πρόνοιας το οποίο δεν έλαβε δυσάρεστες διαστάσεις λόγω κυρίως της ψυχραιμίας που επέδειξε υπάλληλος της υπηρεσίας.

Στην πρόνοια λοιπόν, εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας ο οποίος αρχικά σε έντονο ύφος απαίτησε από την υπάλληλο να του δώσει τρόφιμα. Η υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δικαιούχος και ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, με τον άνδρα ωστόσο να μην δείχνει αποφασισμένος να φύγει με άδεια χέρια…

Ξαφνικά προβαίνει σε μία ενέργεια -προφανώς εκφοβισμού της υπαλλήλου- φέροντας στο χέρι του ένα κατσαβίδι το οποίο είχε στην κατοχή του! Η υπάλληλος το αντιλήφθηκε και για να αποφύγει τα χειρότερα, έδωσε τελικά στον άνδρα μία σακούλα με τρόφιμα. Τότε αυτός αποχώρησε από το σημείο σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία σειρά από αντίστοιχα περιστατικά τα οποία σημειώνονται κατά καιρούς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

«Πράγματι ο άνδρας αυτός, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζουμε προέβη στην ενέργεια αυτή, την οποία ασφαλώς καταδικάζω. Βρισκόμαστε στο πλευρό των υπαλλήλων οι οποίοι δυστυχώς συχνά πέφτουν θύματα απειλών και ενεργειών εκφοβισμού από πολίτες οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και απαιτούν τρόφιμα. Το έργο των υπαλλήλων μας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εν προκειμένω δεν προλάβαμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία καθώς ο συγκεκριμένος έφυγε πολύ γρήγορα από το σημείο» δήλωσε ο κ. Καλαντζής.

Για το περιστατικό αναμένεται παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου.

Ακούστε τι δήλωσαν στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου Θύμιος Κομματάς.

Νίκος Αγεγλόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: