Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ακαθάριστα οικόπεδα Αγρινίου: «Κίνδυνος - θάνατος για περιουσίες και ζωές»

Επιβολή προστίμων σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες

«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει πολίτες του Αγρινίου προς τον Δήμο Αγρινίου ώστε να καθαρίσει οικόπεδα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν! 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη: «μέχρι στιγμής υπάρχουν 35 αιτήσεις πολιτών για καθαρισμό οικοπέδων που είναι μέσα στην πόλη, ανάμεσα από πολυκατοικίες και μονοκατοικίες.

Οι αιτήσεις προέρχονται από δημότες που έχουν στη γειτονιά τους κάποιο ακαθάριστο οικόπεδο του οποίοι δεν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι σοβαρές. Τα ακαθάριστα οικόπεδα μέσα στον αστικό ιστό αποτελούν κίνδυνο για την περιουσία του καθενός, αλλά και για την ανθρώπινη ζωή».

Εφόσον καθαριστεί ένα οικόπεδο, εν συνεχεία ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου και παράλληλα υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα! «Τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν κίνδυνο. Μια περίπτωση να υπάρξει, να πιάσει κάπου φωτιά μπορεί να καούν άνθρωποι. Οι ιδιοκτήτες αυτοί πρέπει να συνετιστούν και να καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους» τόνισε στη «Σ» ο κ. Γκρίζης.

Εν αντιθέσει με τους κατοίκους του Αγρινίου, οι κάτοικοι των 65 Τοπικών Κοινοτήτων, έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους εντός των κατοικημένων περιοχών και γι’ αυτό οι αιτήσεις για καθαρισμό οικοπέδων σε χωριά είναι σχεδόν μηδενικές!

Το ύψος του προστίμου που επιβάλει ο Δήμος Αγρινίου στους ιδιοκτήτες που δεν συμμορφώθηκαν στις προειδοποιήσεις του, εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου. «Έχει μεγάλη σημασία να συνετιστούν οι ιδιοκτήτες και να καθαρίζουν μόνοι τους τα οικόπεδά τους, γιατί για τον Δήμο Αγρινίου είναι δύσκολο, πέραν των κοινόχρηστων χώρων, να ασχολείται και με ιδιόκτητες εκτάσεις. Είναι δύσκολο γιατί δεν έχει στην διάθεσή του πολλά μηχανήματα» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: