Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Δύο Ρέματα: Ανεγκέφαλοι χρησιμοποιούν τους κάδους ως «σάκους του μποξ»! (φωτο)

Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής

Μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός, ότι εδώ και περίπου ένα μήνα, κάθε χρόνο μάλιστα την εποχή αυτή, ασυνείδητοι χρησιμοποιούν τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της πηγής των Δύο Ρεμάτων ως «σάκους του μποξ»!

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στη «Σ» πως σχεδόν κάθε βράδυ, κατά την διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι μεταβαίνουν στην πηγή και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι πέριξ δεν υπάρχουν σπίτια «ξεσπούν» στους κάδους, πετώντας τους ακόμη και από τον δρόμο στην πηγή, ενώ παράλληλα μολύνουν με σκουπίδια την περιοχή!

Φέτος, η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα! Οι κάτοικοι καθημερινά προσπαθούν να επιτηρούν το σημείο, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την διατήρηση της καθαριότητας.

Τη νύχτα όμως, άγνωστοι πιθανώς νεαροί «ανατρέπουν» τα πάντα και γεμίζουν σκουπίδια το σημείο και πετούν τους κάδους από μεγάλο ύψος (από τον δρόμο) στην πηγή!
kados duo remata
«Το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο. Επειδή δεν υπάρχουν σπίτια γύρω από την πηγή, δεν μπορούμε να επιτηρούμε όλο το 24ωρο το σημείο, με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά, κατά τις μεταμεσονύκτιες κυρίως ώρες, άγνωστοι να πετάνε τους κάδους από μεγάλο ύψος, από τον δρόμο δηλαδή, στην πηγή και να γεμίζουν με σκουπίδια το σημείο.

Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ενδιαφερόμαστε για την διατήρηση της ευταξίας στο σημείο και το πετυχαίνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά η εικόνα ενός πεταμένου κάδου στην πηγή δεν τιμάει κανέναν, πόσο μάλλον τα ίδια τα άτομα που το κάνουν» αναφέρουν οι περίοικοι, ζητώντας την βοήθεια των αρμοδίων, οι οποίοι καθημερινά «διορθώνουν» τις πράξεις των άγνωστων ανεγκέφαλων που βλέπουν τον κάδο ως παιχνίδι ή ως αστείο, που μόνο ως κακόγουστο μπορεί να χαρακτηριστεί!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: