Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τρόμος και οργή στο Ζευγαράκι-«δεν έχει γίνει τίποτε εξίμισι μήνες μετά…» (φωτο & βίντεο)


Η επιδείνωση του καιρού και τα φαινόμενα που τοπικά ήταν έντονα αυτό το τετραήμερο, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους του Ζευγαρακίου του Δήμου Αγρινίου, που δεν είναι καθόλου υπερβολή πως σταυροκοπιούνται πανικόβλητοι με το πρώτο μπουμπουνητό!

Για παράδειγμα την περασμένη Παρασκευή αργά το απόγευμα, όσο και την Κυριακή, μια δυνατή βροχή ήταν αρκετή , ώστε να αποκαλύψει τα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταστροφική πλημμύρα της 2ας Δεκεμβρίου του 2017 αλλά και τα «μπαλώματα» που μπορει κάλλιστα να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα σε ενδεχόμενη νέα θεομηνία.

Οι κάτοικοι έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν απογοητευμένοι από κάθε έκφανση της εξουσίας. Είτε αυτή λέγεται αυτοδιοίκηση και ειδικά δήμος Αγρινίου, είτε αυτή λέγεται κυβέρνηση, υπουργείο Υποδομών, Υπουργείο Οικονομικών κλπ. Καταγγέλλουν προχειρότητα στην μέχρι τώρα αποκατάσταση, πλημμελή διευθέτηση των ρεμάτων και των χειμάρρων, μη απομάκρυσή των φερτών υλικών από τα χωράφια, ανύπαρκτους καθαρισμούς σε άλλες περιπτώσεις, ενώ να θυμίσουμε πως ακόμη και τώρα, εξίμισι μήνες πετά τις πλημμύρες, δεν έχουν λάβει ούτε καν το επίδομα των 580 ευρώ, που υποτίθεται πως θα δίνονταν για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους.

Η λέξη «κοροϊδία» βγαίνει αβίαστα από τα χείλη των κατοίκων, που μάλλον θα πρέπει να απευθυνθούν σε… αδιόρατες και υπερφυσικές δυνάμεις, για να γλιτώσουν από μια πιθανή νέα καταστροφή σε σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες.

Δείτε στο video του agriniopress τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ζευγαρακίου:


https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: