Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Αιτ/νία: 10 πλειστηριασμοί σε 40 μέρες!

Δεινοπαθεί ο εμπορικός κόσμος - Αποκαλυπτικός ο Παναγιώτης Μπεσίνης

«Αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης στη «Σ» τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι μαστίζουν την κοινωνία και τον εμπορικό κόσμο, καθώς ακόμη και για μικρά ποσά, χάνονται περιουσίες που με κόπο αποκτήθηκαν!

Σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα, από τις 01/05 μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί 10 πλειστηριασμοί περιουσίας Αιτωλοακαρνάνων σε διάφορες περιοχές όπως Λευκάδα, Αθήνα και Πάτρα.

«Στην Αιτωλοακαρνανία κατασχέθηκε πρώτη κατοικία για χρέος προς Δήμο. Κατά κανόνα τα χρέη αυτά συνήθως δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ή τα 1.500 ευρώ. Τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν, αλλά δεν αναλύθηκαν όσο έπρεπε για να εισπράξει η κοινωνία το μέγεθός τους, καθώς δεν διαπιστώθηκε να υπάρχουν αντανακλαστικά. Αν η κοινωνία έδειχνε μεγαλύτερη ευαισθησία και ήταν ενημερωμένη περισσότερο, θα είχαν αποτραπεί.

Κυριαρχεί η σκέψη  «άσε να πεθάνει η κατσίκα είναι του γείτονα» και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε στη θέση αυτή» σημείωσε ο κ. Μπεσίνης, ο οποίος επιπροσθέτως ανέφερε: «δύο φορές την εβδομάδα γίνονται εκατοντάδες πλειστηριασμοί και οι αντιδράσεις είναι ελάχιστες, για γεγονότα που δείχνουν το μέγεθος της βαρβαρότητας ενάντια στην κοινωνία. Το γεγονός ότι οι πλειστηριασμοί των Αιτωλοακαρνάνων, γίνονται στη Λευκάδα, στην Αθήνα και στην Πάτρα είναι ένα έξυπνο τρικ για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: