Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πάτρα: Τελευταίο μεροκάματο για υπάλληλο σούπερ μάρκετ,πατέρα 2 παιδιών (βίντεο)

Επεσε από 3 μέτρα ύψος και σκοτώθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργαζόμενος το απόγευμα της Πέμπτης την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε επιχείρηση στην οδό Αμερικής στην Πάτρα. Πρόκειται για 56χρονο υπάλληλο γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ανέβει για να καθαρίσει δωμάτια συντήρησης και έπεσε από ύψος τριών μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε περίπου δύο ώρες μετά το περιστικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Προανάκριση διενεργεί το Α' Αστυνομικό Τμήμα, ενώ επί τόπου βρέθηκε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών κι εργαζόταν στο σούπερ μάρκετ επί σειρά ετών.

Οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό καθώς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς χάθηκε μέσα σε μια στιγμή. Το κατάστημα πάντως συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του thebest.gr o άνδρας καθάριζε τα τεράστια ψυγεία του σούπερ μάρκετ και στην προσπάθειά του να περάσει από το ένα ψυγείο στο άλλο πάτησε σε ψευδοροφή η οποία και υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος με το κεφάλι. Ο 56χρονος Στάθης Καραγεωργόπουλος ξεψύχησε στο σημείο.

Ήταν μόνος στο χώρο των ψυγείων και τον βρήκε μετά από κάποια ώρα ένα συνάδελφός του που πήγε στο σημείο. Αμέσως ενημερώθηκαν η αστυνομία, ενώ στο σούπερ μάρκετ κατέφθασε και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας. Οι τεχνικοί επιθεωρητές έβγαλαν φωτογραφίες του χώρου και αναζητούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του θύματος.

Το πτώμα του άτυχου εργάτη εξετάστηκε και από ιατροδικαστή ενώ περίπου δύο ώρες μετά το συμβάν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου για τα περαιτέρω.


Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο τόπο του εργατικού δυστυχήματος, ζήτησε μεταξύ άλλων να σταματήσει τουλάχιστον για σήμερα η λειτουργία του καταστήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας με αφορμή το τραγικό τέλος του εργαζομένου αναφέρει τα εξής: 

"Άλλος ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους.
Σήμερα(χθες Πέμπτη 14/6) το απόγευμα σε γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, έχασε την ζωή του συνάδελφος γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας του.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τώρα το υπουργείο εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την επιθεώρηση εργασίας έτσι ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τέτοια θλιβερά περιστατικά στους χώρους δουλειάς.

Ζητούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο."

http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: